Clujenii, invitaţi să ia prânzul împreună pe Strada Potaissa

Clujenii sunt invitaţi să ia prânzul împreună pe Strada Potaissa, la Masa Bunei Vecinătăţi. Duminică, 4 iunie, florarii şi vizitatorii se pun la aceeaşi masă şi împart preparate delicioase, dar şi poveşti cu tâlc. Practic timp de două ore, între 13 şi 15, timpul stă în loc pe cea mai frumoasă stradă din Cluj-Napoca. Toată lumea e binevenită, participarea fiind condiţionată de aducerea unui preparat.

Clătite pufoase, limonadă cu lavandă, salată cu legume proaspăt culese din grădină, zacuscă, dulceaţă acrişoară de căpşuni, gogoşi rostogolite în zahăr pudră sau, de ce nu, o tradiţională slănină servită cu pâine de casă. Toate îşi găsesc loc pe Masa Bunei Vecinătăţi.

Vendorii ies din spatele standurilor, vizitatorii se alătură, iar atmosfera devine una incredibilă. Parcă mai mult ca oricând apare la orizont sentimentul de comunitate.

„Pregătim de acasă bucate alese, ne adunăm cu mic şi mare şi le împărţim bucuroşi cu cei din jur. E pentru a treia oară când ne aşezăm împreună la masă pe Potaissa şi trebuie să vă mărturisim că momentul de anul trecut a fost unul cel puţin magic. Dincolo de flori, proiectul e unul care creează conexiuni. Garantăm că deşi poate ne aşezăm la masă necunoscuţi, ne ridicăm prieteni”, spune Andi Daiszler, iniţiatorul evenimentului.

Clujenii au ocazia, aşadar, de a lua parte la mic picnic într-un loc de poveste, cu oameni zâmbitori, emoţii aparte şi mii de flori. Iar la finalul mesei delicioase continuăm sesiunile de cumpărături la standurile celor 17 vendori care au adus, între altele, lavandă, plante aromatice, flori de sezon sau arbuşti potriviţi pentru o grădină cochetă.

Piaţa de flori altfel e un proiect imaginat şi pus în scenă de Asociaţia Daisler. Evenimentul, dincolo de a aduce mai aproape de comunitate producătorii locali, îşi propune să promoveze ideea de transformare urbană şi de conexiune a comunităţii. E momentul din an în care o mică stradă uitată se metamorfozează într-un tărâm de poveste, iar zumzetul ce acaparează întregul loc oferă o atmosferă cu adevărat specială.

***

Strada Potaissa – Piaţa de flori altfel este un eveniment prezentat de Raiffeisen Bank, realizat cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Municipiul Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut