Clujenii din USR PLUS nu mai vor gălăgie politică

Organizația clujeană a USR PLUS și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 în cadrul unui proces de alegeri desfășurat duminică 11 octombrie. Votul s-a desfășurat online, într-un sistem asemănător votului aplicat la Eurovision.

Scrutinul a fost precedat de mai multe runde de dezbateri. În prealabil, candidații din partea PLUS au participat la o selecție și vot intern. „Săptămâna aceasta, în cadrul Alianţei USR PLUS Cluj au avut loc dezbateri publice între candidaţii pentru alegerile parlamentare. Candidații pe listele pentru Senat sau Camera Deputaţilor, au apelat la susţinerea colegilor lor, prezentându-şi programele cu care vor merge în forul legislativ al ţării.

De asemenea, s-au organizat două dezbateri în care candidații au răspuns întrebărilor membrilor, într-un format transparent şi asumat, care dă tonul politicii altfel”, a transmis organizația clujeană a USR PLUS.

Mihai Goțiu

În urma scrutinului, clasamentul la Senat este următorul: 1 Cristian Bordei; 2 Mihai Goțiu; 3 Elek Levente; 4 Manuela Petrescu. La Camera Deputaților lista este deschisă de Oana Murariu, urmată de Viorel Băltărețuși de Radu Molnar. Locul patru e ocupat de Elena Ciubucă iar locul cinci îi revine actualului deputat Emanauel Ungureanu. Lista continuă cu Ioana Nan, Alina meșter, Doru Rigman, Radu Chirilă și Cornel Botoroagă.

„Acest vot dă startul ultimei lupte electorale de anul acesta, care este şi cea mai importantă. Reformarea clasei politice începe cu viitorul Parlament, care va legifera şi va fi esențial pentru componența Guvernului pentru următorii 4 ani. Trebuie să fie 4 ani de construcţie, de performanţă şi demnitate. De aceea, începând de mâine noi vom fi în stradă, la strâns de semnături. Avem convingerea că vă propunem cea mai bună alternativă de pe piaţa politică clujeană”, a transmis organizația clujeană a USR PLUS.

De remarcat este faptul că niciunul dintre actualii parlamentari ai USR PLUS-filiala Cluj, senatorul Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu, nu mai sunt pe locuri eligibile. Membrii clujeni ai USR PLUS i-au sanționat pe cei doi pentru prestația slabă pe care au avut-o în cei patru ani de mandat. Practic, organizația clujeană a dorit să transmită că nu mai dorește gălăgie politică și jocuri de echilibristică lexicală și că e nevoie de proiecte concrete.

Mihai Goțiu a intrat în atenția opiniei publice la scurt timp după preluarea mandatului când a fost suprins dormind în Parlament chiar în timpul în care se dezbătea proiectul de buget al României pentru 2017. Gestul său a fost catalogat ca fiind unul penibil şi chiar ofensator la adresa celor care l-au votat să-i reprezinte în Camera Superioară a Parlamentului.

Şi mai penibil a fost modul în care a încercat să-şi explice atitudinea pe care a avut-o la probleme atât de importante pentru ţară şi anume bugetul de stat. „Mă oboseşte această procedură a bugetului care e o cacealma. Am zis că e mai bine să mă odihnesc un pic. Am zis să mă odihnesc un pic până când trece partea asta. E dreptul lor să doarmă în plen, fiecare face ce doreşte. Dacă o să mi se mai facă somn, o să mai dorm. Prefer să fiu atent la momentele care contează. Am colegi care mă atenţionează“, a declarat Mihai Goţiu pentru un post de televiziune.

Emanuel Ungureanu s-a făcut cunoscut prin numeroasele denunțuri făcute împotriva a diverse personalități și care până acum nu au putut fi probate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut