Clujenii de la Nooka Space, calificați pentru premiul de 1 million dolari

Compania clujeană, Nooka Space, startup care a dezvoltat o rețea de birouri de proximitate, s-a clasat pe primul loc în cadrul evenimentului regional Startup World Cup 2022, care s-a desfășurat săptămâna trecută, la Cluj-Napoca.

Startup World Cup este o competiție globală care reunește startup-uri, investitori și antreprenori din întreaga lume. Aflată la prima ediție în România, competiția s-a desfășurat în cadrul evenimentului Innowave Summit 2022, organizat de Forumul de Afaceri Bulgar (Varna), C-EDU Cluster of Education (Cluj-Napoca) și municipiul Cluj-Napoca în parteneriat cu municipiul Varna.

La competiție, desfășurată la Cluj-Napoca, au participat 10 startup-uri, iar Nooka Space, câștigătorul primului loc, a prezentat o rețea de birouri de proximitate hi-tech, care în mai puțin de un an și jumătate de la înființare a reușit să pătrundă în mai multe țări europene. Compania clujeană s-a calificat astfel pentru finala din San Francisco, ce va avea loc în 30 septembrie, unde poate câștiga marele premiu în valoare de 1 milion dolari. În finală vor concura toate startup-urile câștigătoare ale competițiilor regionale din Europa, America de Nord, Asia, America de Sud, Africa și Australia.

Conceptul de birouri de proximitate invită oamenii să utilizeze spații individuale de lucru, care le oferă mai multă flexibilitate, productivitate și mobilitate urbană. Birourile de proximitate Nooka Space includ funcționalitățile și resursele logistice necesare unui birou cu tehnologii de ultimă generație. Prin intermediul aplicației mobile Nooka Space, orice birou Nooka poate fi controlat inteligent de utilizatori, de la rezervarea intervalului dorit, până la personalizarea condițiilor ambientale de lucru. Birouri Nooka, care pot fi închiriate și subînchiriate, se găsesc în România, Irlanda, Elveția, Italia și Franța, urmând ca anul acesta să fie disponibile și în alte țări, precum Olanda, Spania, Portugalia, Austria și Belgia.

Sergiu Băbășan, country manager Nooka Space

Câștigarea competiției Startup World Cup reafirmă potențialul de creștere pe care îl avem pe segmentul de flex working la nivel global și ne plasează alături de cele mai bune startup-uri din lume. Planurile noastre de dezvoltare sunt foarte ambițioase. Intrăm pe piețe noi, lansăm produse noi, iar până la finalul acestui an ne propunem să atragem o investiție majoră.”, spune Sergiu Băbășan, country manager Nooka Space. Recent, Nooka Space a fost acceptat în programul Vienna Start-up Package, competiție organizată de Vienna Business Agency, pentru a ajuta startup-urile globale să pătrundă pe piața din Austria, dar și în alte țări europene.

Lansat la finalul anului 2020, startup-ul Nooka Space intenționează să dezvolte o rețea globală de birouri de proximitate și creeze o comunitate de utilizatori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut