Clujenii de la AROBS sunt puși pe cumpărături

Compania clujeană AROBS Transilvania Software a anunțat achiziția Centrul de Soft GPS SRL, cunoscută sub brandul CDS, companie românească specializată în furnizarea de soluții pentru managementul de flotă.

Conform AROBS, Centrul de Soft GPS a fost divizia de management de flotă a companiei Centrul de Soft Pro până în iunie 2022, când a avut loc un proces de divizare, iar AROBS a preluat integral noua entitate creată sub această denumire. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată. Poziția financiară a Centrului de Soft GPS va fi inclusă în consolidare în bilanțul aferent anului 2022, urmând ca performanța financiară să fie adăugată începând cu prima lună din 2023. Centrul de Soft GPS este o companie de dezvoltare a aplicațiilor de tip ERP și furnizare de soluții de management de flotă, monitorizare flotă, aplicații de securitate sau recuperarea mașinilor furate. Portofoliul de clienți al Centrului de Soft GPS este format din peste 1.000 de companii, cu aproximativ 9.000 de vehicule monitorizate. AROBS a anunțat că managementul companiei va fi asigurat de Claudiu Dordea, cel care a condus anterior această divizie din Centrul de Soft Pro.

„Ne bucurăm să începem anul cu o nouă veste bună pentru colegii, partenerii și investitorii noștri, prin realizarea unei noi tranzacții de M&A, de data aceasta în cadrul liniei de business de produse software – management de flotă din cadrul AROBS. Noua entitate achiziționată va consolida poziția noastră ca lider de piață în România prin cei peste 1.000 de clienți activi care se adaugă celor peste 10.000 din portofoliul AROBS. Prin această achiziție, confirmăm importanța strategică a liniei de business produse software, în special de management de flotă. În 2023, intrăm în cel de-al doilea an de prezență a AROBS pe piața de capital și avem în vedere continuarea creșterii accelerate printr-o activitate intensă de M&A. De asemenea, prin alăturarea unor noi companii, urmărim în permanență să ne creștem prezența pe piața de produse software”, spune Voicu Oprean (foto), fondator și CEO al AROBS.

AROBS Transilvania Software este prezentă pe piața de management de flotă începând din 2005, prin produsul software TrackGPS, prezent acum în Europa și Asia. În 2018, AROBS a achiziționat SAS Group, redenumită SASFleet Tracking. Recent, AROBS a anunțat preluarea AROBS TrackGPS Moldova și achiziția Centrului de Soft GPS.

De la încheierea plasamentului privat din octombrie 2021 când a devenit listată pe piața AeRO a Bursei de valori București, AROBS a achiziționat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România) și grupul Nordlogic. În perioada următoare, AROBS susține că are în vedere finalizarea preluării entităților din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, tranzacții aprobate deja de Adunarea Generală a companiei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut