Clujenii continuă să fie vicecampioni naționali la salarii

Cu un avans de aproape 20% față de media națională, salariul mediu net consemnat în luna septembrie în județul Cluj se situează pe a doua poziție în țară, după cel obținut în Capitală.

Datele prezentate de Direcția Județeană de Statistică Cluj arată că, în județul nostru, câștigul salarial mediu brut din septembrie a fost 7.705 lei, în creștere cu 82 lei față luna precedentă și mai mare cu 859 lei față de aceași lună din anul anterior. Tot în septembrie, câștigul salarial mediu net a fost de 4.791 lei, mai mare cu 61 lei comparativ cu cel din luna anterioară și cu 559 lei mai mare față cel din septembrie 2021. Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj a fost mai mare cu 19,7 %, ceea ce clasează județul nostru pe locul doi la nivel național, după București.

Să mai spunem că, la sfârșitul lunii septembrie, în județul Cluj existau 275.501 de angajați, în creștere cu 438 persoane comparativ cu situația înregistrată la sfârșitul lunii anterioare, respectiv cu 8.788 persoane mai multe față de luna corespunzătoare a anului trecut.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut