Clujeni în cursa pentru Parlament

Liderii PNL Cluj au stabilit, joi, ordinea candidaturilor la alegerile parlamentare care ar trebui să aibă loc anul acesta. Florin Stamatian și Marius Nicoară nu mai sunt pe listă, iar pe primul loc la Senat va fi actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, în timp ce la Camera Deputaților este Radu Moisin, fost viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.
Lista finală a fost votată cu unanimitate de voturi de membrii Colegiului Director al PNL Cluj, forul superior de conducere al organizației.
Astfel, la Camera Deputaților candidează, în ordine: Radu Moisin(avocat), Sabin Sărmaș(director al Autorității pentru Digitalizarea României), Sorin Moldovan(deputat), Cristina Burciu(deputat), Ovidiu Câmpean(director al Direcției Dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca), Coraian Zoltan(președintele Asociației Zona Metropolitană Cluj), Marinela Marc(inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj), Daniel Vaman(fost cadru MApN), Ovidiu Vaida(lector în cadrul UBB), Molhem Bashar(antreprenor), Sebastian Moga(director general Loteria Română), Ionuț Rusu(director Sala Polivalentă Cluj) și Florin Steopan(avocat).
La Senat au rămas în ordine Adrian Oros, Mircea Moroșan(primarul orașului Huedin), Radu Rațiu(director Cluj Arena), Maria Forna(consilier Parlamentul European), Mircea Pușcă și Marius Sabo(director Agrotransilvania).

Dorinel Munteanu  în cursa pentru Senat
Partidul Mișcarea Populară și-a stabilit candidații doar pentru Senat, urmând ca lista pentru Camera Deputaților să fie definitivată duminică.
Lista candidaților PMP Cluj pentru Senatul României este deschisă de Dorinel Munteanu, un titan al fotbalului românesc.
Dorinel Munteanu s-a reântors în Cluj pentru a candida la Senatul României din partea Partidului Mișcarea Populară și a reprezenta sportul românesc în Parlament. Reprezentanții PMP Cluj spun că dezvoltarea României a fost concentrată de prea mulți ani pe construirea autostrăzilor și mărirea salariilor, iar sectoarele medicale, învătământ și sport au fost grav neglijate.

„M-am hotărât să joc un altfel de meci la Cluj, de unde am oportunitatea să aduc la masa Parlamentului sportul românesc și să ofer măsuri concrete pentru dezvoltarea lui.” Dorinel Munteanu a rămas legat de Cluj, aici câștigând prima performanță ca antrenor al echipei CFR Cluj. Ambele echipe emblematice pentru clujeni au fost în grija lui Dorinel Munteanu.„Sunt foarte mândru că am antrenat cel mai mare brand al Ardealului, echipa U Cluj”, a declarat Dorinel Munteanu care și-a propus din funcția de senator să ofere o casă brand-ului U Cluj, propriul său stadion și să îl sprijine în revenirea la nivelul fotbalului de calitate, european. „Odată cu aprobarea bugetului pe 2021, viitorul senator, Dorinel Munteanu va pregăti o serie de amendamente pentru dezvoltarea infrastructurii sportive precum îmbunătățirea condițiilor de antrenament atât pentru fotbal cât și pentru sportul de masă. Dorinel Munteanu va candida ca fruntaș pe lista Partidului Mișcarea Populară Cluj la alegerile parlamentare din decembrie 2020. Președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu consideră candidatura celebrului fotbalist de bun augur deoarece sportivii vor avea un reprezentant în Parlament, cu experiență recunoscută atât pe teren cât și ca bun lider. Dorinel Munteanu va avea posibilitatea să facă performanță și din scaunul de parlamentar, iar clasa politică va fi reâmprospătată de oameni specializați pe domenii care au reușit să aducă României glorie internațională. Locul doi pe lista PMP Cluj la Senat este ocupat de medicul Ioan Vereșiu.

Vasile Dâncu, primul pe lista PSD la Senat

La Camera Deputaților, PMP Cluj încă nu a decis cine va candida. Cel mai probabil, lista va fi dechisă de liderul PMP Cluj, Vasile Lungu.
Nici social democrații nu aveau vineri după amiază stabilită lista de candidați pentru Parlament. Singurul lucru cert era că Vasile Dâncu deschide lista la Senat. Pentru Camera Deputaților erau mai multe nume vehiculate: Valentin Cuibus, Gabriela Ciot, Ovidiu Secară și Laura Elana Pop.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut