Cluj-Napoca scapă de o parte dintre restricții

Clujenii vor putea circula în cursul săptămânii începând cu cinci dimineața și până la ora 22 iar operatorii economici au de acum posibilitatea să-și desfășoare activitatea între în intervalul orar 5-21. Măsura a fost luată, marți, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj după ce incidenţ îmbolnăvirilor a scăzut la sub 7 cazuri la mia de locuitori.

Măsura se aplică și în cazul comunei Sic.

„Hotărârea nr. 71 din 13 aprilie 2021 privind actualizarea aplicabilităţii măsurilor suplimentare de diminuare a impactului tipului de risc cu scopul limitării şi prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 dispuse prin HCJSU nr. 70/12.04.2021, pe raza unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Cluj. Începând cu data prezentei, în unităţile administrativ-teritoriale municipiul Cluj-Napoca (6,62), respectiv comuna Sic (6,15) unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, se iau următoarele măsuri: se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00; se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-18,00”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj.

Anterior acestei hotărâri, circulaţia persoanelor în Cluj-Napoca era interzisă în intervalul orar 20,00-5,00, pe tot parcursul săptămânii. De asemenea, magazinele erau obligate să se închidă de la la ora 18,00 toate pentru zilele săptămânii, iar de acum vor avea acest program numai în zilele de weekend, în celelalte aplicându-se programul până la ora 21,00.

În schim, la Cuzdrioara (7,53) și Sânmărtin (7,87), unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se dispun, începând cu data de 14 aprilie 2021, următoarele măsuri: se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-05,00; se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5,00-18,00; se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut