Cluj-Napoca reintră în zona roșie

Municipiul Cluj-Napoca a reintrat în zona roşie după ce vineri a înregistrat o rată de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, de 3,49 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de raportarea de luni, când pragul a fost de 2,97, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS). De altfel, Cluj-Napoca este singura localitate urbană din județul Cluj unde rata de infectare depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, reunit vineri seara, a dispus, ca, începând cu data de 14.02.2021, toate restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele și sălile cu jocuri de noroc din Cluj-Napoca să se reînchidă. Măsura este valabilă timp de 14 zile și se aplică în cazul tuturor localităților în care rata de infectare depășește trei cazuri la mia de locuitori. Precizăm că restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele și sălile cu jocuri de noroc au fost deschise la Cluj-Napoca abia de marți după ce rata de infectare a coborât sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare în județul Cluj este înregistrată în comuna Sânmartin-10,98 cazuri la mia de locuitori. Localitățile în care incidența de infectare cu coronavirus este de peste 3 cazuri la mia de locuitori sunt: Valea Ierii-8,26; Gilău-3,27; Florești-3,55, Băișoara-3,02 și Baciu-3,73.

Localitățile în care nu s-a semnalat niciun caz de infectare cu coronavirus sunt: Bobâlna, Borșa, Căpușu Mare, Cătina, Chiuiești, Cuzdrioara, Izvorul Crișului, Mănăstireni, Ploscoș, Recea Cristur și Sâncraiu.

Tot vineri seara, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a dispus modificarea scenariilor de funcționare pentru mai multe unități de învățământ.

Astfel, școlile și grădinițele din din Aghireș Fabrici vor trece din scenariul doi în scenariul unu, ceea ce permite prezența fizică a elevilor în clase. Școlile și grădinițele din Apahida trec din scenariul trei în doi iar cele din Așchileu Mare din scenariul unu în scenariul doi. De asemenea, unitățile de învățământ din Bonțida vor trece din scenariul trei în scenariul doi iar cele din Borșa din doi în scenariul verde(unu). La Călățele, unitățile școlare vor funcționa în scenariul doi după ce în aceste zile au funcționat în scenariul verde(unu), iar cele din Cămărașu trec din scenariul doi în scenariul unu. Școlile din Câțcău trec direct din scenariul întâi în trei iar unitățile de învățământ din Ceanu Mare vor funcționa în scenariul unu după ce au fost încadrate în scenariul doi. Vor mai trece din scenariul unu în scenariul doi școlile din Ciucea, Mihai Viteazu, Mociu, Negreni, Palatca și Turda. De asemenea, trec din scenariul doi în scenariul unui unitățile de învățământ din Cornești, Gârbău, Iclod, Izvorul Crișului, Mica și Sâncraiu. Unitățile școlare din Mărișel trec din scenariul trei direct în scenariul verde(unu).

C. PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut