Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai mari chirii

Datele furnizate de site-ul specializat Imobiliare.ro arată că, în al doilea trimestru din acest an, prețurile solicitate pentru apartamentele disponibile spre închiriere au crescut mai acccentuat în Cluj-Napoca, Constanța și Oradea comparativ cu celelalte orașe mari ale țării, în timp ce în București, Iași, Brașov, Craiova, Sibiu și Timișoara creșterea a fost mai temperată.

Astfel, suma medie solicitată pentru un apartament se situa, trimestrul trecut, la 8,3 euro/metru pătrat (mp) în Cluj-Napoca, în creștere cu 16,9% față de perioada similară a anului anterior. Pe următorul loc în clasamentul prețurilor de închiriere se situează Bucureștiul (cu o medie de 7,9 euro/mp, în creștere cu 5,3%), Capitala fiind urmată de Iași (7,1 euro/mp, în creștere cu 7,6%), la egalitate cu Brașov și Constanța (7,1 euro/mp, creșteri cu 10,9%, respectiv 12,7%), Timișoara (6,5 euro/mp, în creștere cu 4,8%), Craiova și Sibiu (5,8 euro/mp, creșteri cu 3,6%, respectiv cu 11,5%) și Oradea (5,2 euro/mp, în creștere cu 4%).

Privind chiriile solicitate pe categorii de apartamente, Bucureștiul se află în fruntea marilor orașe, cu valori medii de 280 de euro pe lună pentru garsoniere, 430 de euro pe lună pentru două camere și, respectiv, 600 de euro pe lună pentru trei camere. Capitala țării este depășită de Cluj-Napoca la categoria garsoniere (300 de euro), cele două orașe fiind la egalitate la apartamentele cu două camere (430 de euro pe lună). Cluj-Napoca, unde se cer 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere, este întrecut de București doar la acest tip de apartamentele, cu o chirie lunară de 600 euro. Cele mai accesibile locuințe de închiriat pot fi găsite în Oradea, prețurile medii lunare fiind de 160 de euro pentru o locuință monocamerală, 250 de euro pentru una bicamerală, respectiv de 320 de euro pentru una tricamerală.

Topul chiriilor

Cluj-Napoa 8,3 euro/mp

București 7,9 euro/mp

Iași 7,1 euro/mp

Brașov 7,1 euro/mp

Constanta 7,1 euro/mp

Timișoara 6,5 euro/mp

Craiova 5,8 euro/mp

Sibiu 5,8 euro/mp

Oradea 5,2 euro/mp

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut