Cluj-Napoca, capitala motorsportului românesc în acest weekend

Marele absent al evenimentului organizat de cunoscutul pilot clujean Horațiu Savu este tocmai campionul național en titre, Simone Tempestini.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator, etapa a 9-a a Campionatului National de Raliuri Betano, este organizat de Clubul Sportiv Savu Racing, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, şi de desfăşoară la Cluj-Napoca şi în împrejurimi, în perioada 24-26 septembrie. Ediția din acest an a Raliului Clujului este organizat de Clubul Sportiv Savu Racing, prin cunoscutul pilot Horațiu Savu. Înființat în anul 1999, Clubul Sportiv SAVU RACING își dorește să aducă mai aproape fanii sportului cu motor de profesioniștii din acest domeniu, având un palmares impresionant în ceea ce privește organizarea competiţiilor sportive, printre acestea numărându-se etape naționale şi internaționale în cadrul Campionatului Național de Raliuri, precum și alte activități de motorsport. La startul raliului se vor afla piloți consacrați ca Bogdan Marișca, Dan Gârtofan, Norbert Maior, Adrian Teslovan, Andrei Cașcaval și Sebastian Barbu. Napoca Rally Academy va concura cu cinci echipaje, însă marele absent este tocmai campionul național en titre Simone Tempestini. Cele cinci echipaje sunt Norbert Maior / Alexandra Gogonețu; Bogdan Marișca / Sebastian Itu; Ioan Mihuț / Laurențiu Mandu; Victor Supuran / Mihai Supuran și Ciprian Lupu / Mihăiță Lăzărescu. Ediția de anul trecut al Raliului Transilvania a fost câștigată de echipajul clujean Simone Tempestini/Sergiu Sebastian Itu. Cu această victorie, cei doi și-au adjudecat și titlul de campioni naționali, cu o etapă înainte de încheierea campionatului intern. Simone Tempestini a devenit astfel pentru a cincea oară campion național absolut.

Raliul Clujului va fi supravegheat aerian

Raliul Clujului, care are loc în perioada 24-26 septembrie, va fi supravegheat aerian, prin Centrul Operaţional al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca, pentru a se desfăşura în condiţii cât mai bune de siguranţă. „Supraveghere aeriană pe timpul desfăşurării Raliului Clujului. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a Raliului Clujului, în perioada 24-26 septembrie 2021, măsurile de ordine publică sunt asigurate de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, Inspectoratului General de Aviaţie, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Salvamont Salvaspeo Cluj şi ale Poliţiei Locale Cluj-Napoca. De asemenea, pentru etapa montană din 26 septembrie 2021, pentru derularea în condiţii optime a competiţiei sportive, personalul din Centrul Operaţional al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca va asigura suportul tehnic al aeronavei Inspectoratului General de Aviaţie pe toată durata misiunii”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj. Conform sursei citate, scopul misiunii aeriene este de a monitoriza şi transmite rapid datele din teren, astfel încât evenimentul sportiv să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut