Cluj-Napoca a atins pragul de carantină pentru weekend

Municipiul Cluj-napoca a atins pragul de 6 la mie în privința incidenței de infectare cu coronavirus, ceea ce atrage impunerea carantinei pe perioada weeken-dului. Deocamdată nu se vor lua astfel de măsuri, însă dacă în 48 de ore incidența va crește, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va dispune instituirea carantinei la Cluj-Napoca în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În alte nouă unități administrative din județul Cluj incidența de infecatre este mai mare de 6 la mie. Este vorba de Apahida, Baciu, Bobâlna, Borșa, Căianu, Cătina, Jichișu de Jos, Jucu și Tureni.

În patru dintre acestea-Bobâlna, Cătina, Jichișu de Jos și Tureni rata de infecatre este mai mare de 7,50 la mie, cea ce atrage restricții de circulație pe tot parcursul weekendului.

Reamintim că, potrivit unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00.

În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut