Cluj Arena a primit undă verde pentru a găzdui Campionatul European de atletism

Cluj Arena va găzdui, în premieră pentru România, Campionatul European de Atletism, iar o delegaţie a European Athletics a verificat recent condiţiile pe care stadionul le va oferi participanţilor.

O delegaţie a European Athletics a vizitat  Cluj Arena în vederea verificării condiţiilor oferite pentru găzduirea, în premieră pentru România, a Campionatului European de Atletism pe echipe, cu probe pe un stadion. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 20 iunie. Experţii tehnici prezenţi la Cluj au prezentat în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii stadionului cerinţele tehnice în vederea bunei organizări a competiţiei sportive, avansând, totodată, şi propunerile de implementare a acestora. În urma discuţiilor purtate, gazda competiţiei, Cluj Arena, a reconfirmat faptul că va implementa toate cerinţele referitoare la transmisia televizată, amplasarea echipamentelor tehnice de cronometraj şi măsurare, a sistemelor video şi de comunicaţii.
Campionatul European de Atletism pe echipe, Liga 1, care se va desfăşura pe Cluj Arena, va reuni la start 13 echipe reprezentative: Belarus, Belgia, Cehia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia şi România. În Liga 1 a acestei competiţii sunt reprezentate unele dintre cele mai puternice ţări în atletism, din echipele participante făcând parte numeroşi atleţi medaliaţi la campionatele mondiale şi europene şi deţinători de recorduri mondiale. „Experţii care au vizitat stadionul au fost extrem de încântaţi de condiţiile pe care le oferim atleţilor şi staff-urilor tehnice. Ne bucurăm să putem găzdui pe stadionul emblemă al Clujului şi al întregii Transilvanii un nou eveniment sportiv de înaltă ţinută”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

 

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut