Club de învățare a limbii române pentru ucraineni, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Biblioteca Județeană Octavian Gogaorganizează, începând din această lună, activități menite să vină în sprijinul familiilor de refugiați ucraineni care tranzitează sau aleg să se stabilească la Cluj-Napoca.

Un bibliotecar al Secției pentru copii a fost selectat să participe la activitățile Proiectului „Citim Împreună Fără Frontiere: O oră de povești pentru umanitate!”, organizat de Grupul „Citim Împreună România” (CIR), alături de EduCaB (Educational Capacity Building in Romanian Libraries), prin Asociația Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală (CRIDL). Inițiativa a fost lansată din dorința de a ajuta, răspunzând nevoilor emoționale și educaționale ale copiilor refugiați ucraineni, oferindu-le activități și locuri pe care să le exploreze în comunitățile lor temporare. 100 de bibliotecari (50 din România și 50 din Moldova) au fost selectați pentru a primi resurse și training, în vederea desfășurării de activități de citire cu voce tare împreună cu copiii refugiați ucraineni, în următoarele câteva luni.

Totodată, la Secția Împrumut pentru adulți funcționează, începând din această lună, un club de învățare a limbii române, care se adresează refugiaților ucraineni adulți și își propune să inițieze participanții în bazele limbii române, nivel începător, pentru a se putea descurca zi de zi, pe parcursul șederii lor în România.

Cei interesați se pot înscrie la Secția împrumut pentru adulți, prin telefon 0264430323 sau la https://docs.google.com/…/1lnUK5ZEd9hKSVGhwqaWnm…/edit.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut