Claudiu Târziu: AUR a exclus-o din rândurile sale pe Diana Șoșoacă

Liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Târziu, a anunțat luni, în plen, excluderea din partid a senatoarei Diana Șoșoacă și revocarea acesteia din funcția de președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor și din cea de membru al Comisiei juridice.

„Partidul AUR a exclus-o din rândurile sale pe doamna Diana Șoșoacă, după cum știți. Prin urmare, o revocăm din toate funcțiile pe care le deține ca membru al grupului AUR, așa încât propunem ca doamna Șoșoacă să nu mai facă parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, respectiv Comisia juridică din cadrul Senatului”, a declarat Claudiu Târziu, citat de AGERPRES.

El a precizat că locul de președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor va fi luat de Rodica Boancă, iar cel de membru al Comisiei juridice de Dorin Cristian Mate.

În replică, Diana Șoșoacă a afirmat că a aflat din presă de faptul că nu mai are susținerea grupului parlamentar AUR și că ar fi fost exclusă, afirmând că nu a fost notificată cu privire la aceste aspecte. „Toți juriștii din această sală și toți parlamentarii știu că există o procedură. În primul rând, trebuia să fiu notificată cu privire la eventuala excludere a mea, unde ar fi trebuit să mă prezint la Partidul AUR pentru a-mi susține un punct de vedere. Până la acest moment, nu am fost notificată niciodată cu privire la excluderea mea, drept pentru care solicit AUR să depună la BP actele care demonstrează excluderea mea. Înțeleg că singurul avocat pe care l-au avut am fost eu, de asemenea, înțeleg și lipsa de pregătire juridică pe care o au. Trebuia să fiu notificată în acest sens”, a susținut Șoșoacă.

Claudiu Târziu i-a transmis acesteia că toate procedurile legale au fost îndeplinite. „Vă asigur că toate procedurile legale au fost îndeplinite. Partidul AUR a exclus-o pe doamna Diana Șoșoacă din rândurile sale conform statutului, nu are niciun fel de cale de atac mai departe de atât. Partidul va comunica către grupul parlamentar AUR că a scos-o din rândurile sale și că i-a retras orice sprijin politic. Grupul a făcut demersurile necesare către Biroul permanent și ne aflăm acum în plen cu schimbarea componenței comisiilor”, a conchis liderul AUR.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut