Clasa politică din Cluj-Napoca prezintă: „Gala” Ciubăncan-Sacaliș

Un eveniment incredibil desprins parcă din filmele cu proști s-a consumat în curtea imobilului nr. 2 de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca în care își are sediul filiala municipală a PSD. Consilierul local social democrat Anca Ciubăncan s-a luat la bătaie cu șefa organizației de tineret a PSD Cluj. Starea conflictuală a fost aplanată de polițiști, însă niciuna dintre social democratele implicate în incident nu a depus reclamație la Poliție. Anca Ciubanca spune că a suferi fracturi de coaste iar Angela Sacaliș a ajuns cu un picior în ghips.

Incidentul a avut loc vineri după ce consilierul local Anca Ciubăncan le-a criticat pe trei dintre tinerele social democrate pentru faptul că fumează în sediu.

Cine minte?!

„Am picat în fața partidului. Nu am intrat în partid. Totul s-a întâmplat în curte. Am ajuns la sediu și le-am cerut să deschidă poarta cu telecomanda. Fumau ca turcoaicele înăuntru. Și le-am spus să nu își bată joc de munca altora. Atunci Sacaliș a început să mă înjure. (…) A venit și a sărit pe mine și avea niște teniși în picioare și mi-a dat cu picioarele în burtă. Am reușit să mă trag și atunci Sacaliș a revenit și m-a împins și am căzut, și m-am lovit la cap”, a spus Anca Ciubăncan.

Consilierul local a ajuns la spital, acuzând dureri la nivelul toracelui. Ea spune că a suferit fracturi de coaste și un traumatism cranio-cerebral.

Nu știm cât este de adevărat ce spune Anca Ciubăncan despre acest incident. Observăm însă în această declarație o contradicție flagrantă. Ea spune că nu a intrat în „partid”, adică în sediu, însă precizează că tinerele social democrate „fumau ca turcoaicele în sediu”. Prin urmare se pune întrebarea cum a văzut consilierul local social democrat ce se întâmplă în sediu din moment ce spune că nu a intrat în spațiul în care își desfășoară activitatea organizația social democrată clujeană.

Angela Sacaliș a anunțat că s-a ales cu piciorul în ghips, precizând că reprezentantul PSD în Consiliul local Cluj-Napoca a dat dovadă de „cel mai josnic comportament pentru o femeie”.

„Legat de incidentul din 17 martie, în care am fost acuzată pe nedrept, multe informații sunt false și total eronate. A fost un scandal în care eu m-am ales cu piciorul în ghips și cu imaginea pătată, dar nu a fost provocat de mine sau de tinerele domnișoare ale căror nume a apărut peste tot în presă. Tot ce a spus „doamna” Anca Ciubăncan este FALS! Ea a fost cea care a pornit conflictul și tot ea s-a folosit de vechile metehne să se impună, după cum deja se știe în spațiul public. Ciubăncan, pentru că „doamnă” este mult spus, a dat dovadă de cel mai josnic comportament pentru o femeie. În loc să apeleze la o atitudine demnă de o consilieră locală și să se folosească de dialog, ea s-a rezumat la violență.

O spun cu subiect și predicat: Nici eu și nici domnișoarele menționate de dânsa în acest conflict nu suntem vinovate de acest incident.

Dezaprob în totalitate abuzurile în orice formă a lor, fizice și psihice, și le condamn cu vehemență.

Acum ne punem încrederea în organele legii să stabilească adevăratul vinovat pentru acest incident și ne așteptăm la o soluționare cât mai corectă și cât mai grabnica din partea justiției. Avem încredere că tot adevărul va ieși la lumină. După cum chiar spuneam, acuzațiile doamnei Ciubăncan nu sunt conforme cu realitatea”, a transmis Angela Sacaliș.

Conflictul aplanat de polițiști

IPJ Cluj a anunțat că polițiștii au fost solicitați să intervină pentru a aplana conflictul dintre social democratele clujene, însă nu s-a depus nicio plângere în urma incidentului de vineri din curtea PSD.

„În după-amiaza zilei de 17 martie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că într-o curte interioră situată pe strada Eroilor, are loc o stare conflictuală între două femei.

Starea conflictuală a fost aplanată, iar polițiștii au oferit femeilor în cauză îndrumări legale, privind dreptul de a formula plângeri penale în termenul prevăzut de lege, la acel moment persoanele refuzând deplasarea la sediul unității de poliție”, a anunțat IPJ Cluj.

Liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș a anunțat că incidentul va fi analizat de Comisia de Etică.

Anca Ciubăncan a fost aleasă consilier local la Cluj-Napoca pe listele PSD. Ea s-a făcut remarcată prin votul dat împotriva proiectului de metrou la Cluj-Napoca.

BPM PSD Cluj-Napoca ”Decizia finală va fi luată în câteva zile”

Biroul Permanent Municipal al PSD Cluj Napoca s-a reunit în şedinţă extraordinară, sâmbătă, pentru a demara procedurile de sancţionare a femeilor implicate în scandalul de la sediul partidului.

„În cadrul şedinţei au fost convocate persoanele implicate pentru a explica aspectele cheie ale incidentului. În faţa normalităţii şi a regulilor clare, statutare, au fost analizate argumentele acestora şi, deşi unii dintre cei implicaţi au crezut, niciun argument destructiv nu se poate impune. Este greu să treci prin asemenea momente şi să fii atras în centrul unui scandal provocat fără temei. Decizia finală fiind sancţionarea aspră a celor responsabili de prejudiciile aduse atât colegilor, cât şi imaginii şi prestanţei organizaţiei PSD Cluj Napoca. Nu putem agrea asemenea abordări în organizaţia noastră. Baza acesteia stă în aprecierea reciprocă, colegialitatea, respectul, solidaritatea şi demnitatea. Asemenea evenimente provocatoare generate de către persoane cu vădite tentaţii de violenţă verbală şi fizică pot doar să ne determine să ne delimităm şi să separăm drumurile. (…) Acest demers continuă, iar deciziile finale vor fi luate în următoarele zile”, a transmis PSD Cluj Napoca.

C.P.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut