Civistarter – incubatorul de inițiative și antreprenoriat civic revine la Cluj-Napoca

Incubatorul de inițiative și antreprenoriat civic – Civistarter – revine anul acesta cu 4 noi ediții în 4 mari orașe universitare – Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București –, pentru a reactiva, după doi ani de pandemie, spiritul civic al tinerilor și pentru a-i învăța mai multe despre cum pot schimba în mod practic lumea în care trăiesc.

Temele abordate în cadrul atelierelor fiecărei ediții vor cuprinde probleme de mediu, advocacy, digital skills, educație juridică, jurnalism de investigație sau „cum iei statul la întrebări”.

Potrivit organizatorilor (mișcarea cetățenească Corupția Ucide, alături de VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție, Declic, Greenpeace România, Inițiativa România, Aradul Civic, Reset Iași și Societatea Viziunea), proiectul Civistarter își propune să lucreze cu tinerii dornici de schimbare, „pentru a-i înzestra cu abilitățile și cunoștințele necesare implicării active în comunitate și lupta anticorupție”, printr-o serie de ateliere practice dedicate. Obiectivele proiectului sunt pregătirea a 400 de tineri din România (câte 100 în fiecare oraș) și selectarea ulterioară a 20 de tineri pentru a participa la crearea unei platforme digitale ce va servi drept “starter kit” despre cum te poți implica în viața cetății, dar și ca hub digital de networking civic, ce va fi lansată în luna octombrie. Obiectivul de lungă durată este „să avem cetățeni mai informați, prin urmare mai puternici, dotați cu setul de abilități necesare participării active în construirea unui spațiu social propice dezvoltării comunității și fiecărui individ în parte, pentru a putea progresa astfel împreună spre o societate mai democratică, evoluată”.

Ediția de la Cluj-Napoca se va desfășura în 7 mai, la Casa de Cultură a Studenților. Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 40 de ani se pot înscrie pe https://bit.ly/civistarter-CJ-PARTICIPANTI.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut