Ciucă: Nicio naţiune nu poate aborda singură, în izolare, criza climatică globală

Nicio naţiune nu poate aborda singură, în izolare, criza climatică globală, a afirmat, marţi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

El a participat la reuniunea ministerială organizată în baza „Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi”.

În acest sens, Ciucă a vorbit despre un „angajament pentru cooperare şi utilizare responsabilă a energiei verzi”.

„Acest acord reflectă faptul că nicio naţiune nu poate aborda singură, în izolare, criza climatică globală”, a arătat şeful Senatului şi a evocat, în context, un „potenţial nesecat” în ceea ce priveşte inovaţia, în domeniu.

Ciucă a amintit, pe Facebook, faptul că în decembrie anul trecut, în timpul mandatului său de premier, a semnat acordul dintre cele patru ţări pentru construirea unui cablu pe sub Marea Neagră, prin care să fie transportată energie verde către Europa.

„Astăzi am participat la întâlnirea miniştrilor Energiei din Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria, în care s-au discutat paşii procedurali pentru transpunerea în practică a acestei cooperări. Proiectul este şi un cadru regional pentru inovare în sectorul energetic, pentru soluţii comune pentru combaterea crizei încălzirii globale, dar şi un instrument pentru atragerea de investiţii în producerea electricităţii din surse regenerabile”, a completat Ciucă.

Mai mult, el a subliniat că aceste ţări „formează un coridor prin care energia verde din zona Mării Caspice, care va trece pe sub Marea Neagră, va ajunge în toată Europa”.

„Ca ţară cu ieşire la Marea Neagră, avem un rol esenţial în acest proiect, care reprezintă un element cheie în transformarea României într-un hub energetic regional”, a arătat preşedintele Senatului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut