Ciucă face apel la profesori să revină la catedră

Guvernul este pregătit să pună în aplicare viziunea educaţiei centrate pe elev, a transmis premierul Nicolae Ciucă, luni, într-un mesaj în care a salutat adoptarea noilor legi ale educaţiei în Parlament şi, totodată, a făcut apel la cadrele didactice să revină la catedră în această perioadă extrem de importantă pentru elevi.

„Salut aprobarea noilor legi ale educaţiei de către Parlamentul României, ce includ soluţii de creştere a accesului la educaţie fiecărui copil şi susţin performanţele celor meritorii. Guvernul României este pregătit să pună în aplicare viziunea educaţiei centrate pe elev. Măsurile aflate deja în implementare pentru prevenirea abandonului şcolar vor fi completate de altele noi precum „O carte pentru fiecare”, dar şi de soluţii pentru combaterea analfabetismului funcţional, asigurarea siguranţei în unităţile de învăţământ şi combaterea violenţei în şcoli, o mai bună pregătire a cadrelor didactice”, a afirmat Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Executivului.

El a subliniat că Guvernul pe care îl conduce înţelege importanţa Educaţiei pentru întreaga societate.

„Dincolo de modificările şi reformele în plan legislativ, asigurăm resursele necesare şi avem determinarea să găsim soluţii la toate problemele acumulate de-a lungul timpului. Rămânem deschişi dialogului pentru ca împreună cu reprezentanţii sindicatelor să găsim soluţiile care să reflecte importanţa pe care o acordăm, şi de o parte şi de cealaltă, elevilor, personalului din învăţământ şi calităţii actului educaţional”, a adăugat Ciucă.

În context, şeful Executivului a reluat apelul adresat întregului personal din sistemul de învăţământ de a reveni la activităţile curente.

„Fac apel la cadrele didactice şi la întreg personalul din educaţie să revină la catedră mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi, în care au nevoie de susţinerea şi încurajarea noastră!”, a mai transmis Ciucă.

Totodată, acesta a dat asigurări că Executivul lucrează în această perioadă la noua lege a salarizării.

„La nivelul Guvernului şi ministerelor lucrăm la noua lege a salarizării, pentru care am stabilit un calendar strâns de elaborare şi promovare în Parlament, dar şi la celelalte proiecte de acte normative pe care le-am asumat. Am mărit cu şase miliarde de lei bugetul Educaţiei în acest an şi avem 3,6 miliarde euro alocaţi din PNRR pentru şcoli şi universităţi, pentru finanţarea modernizării sistemului educaţional. Consultările pe care le avem cu sindicatele din educaţie arată, încă o dată, asumarea responsabilităţii la nivelul Guvernului şi al coaliţiei de guvernare că putem găsi soluţii prin dialog şi deschidere”, a mai afirmat Ciucă.

Senatul a adoptat, luni, în plen, în calitate de for decizional, proiectul legii învăţământului preuniversitar şi cel referitor la învăţământul superior, cu amendamente.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut