Ciucă explică efectele unei coaliții stabile

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, miercuri, coaliţiei formată din partidele care şi-au asumat responsabilitatea guvernării – PSD, PNL şi UDMR – menţionând că este o „coaliţie stabilă” care a inspirat încredere partenerilor sociali şi celor externi.

Ciucă a menţionat, la începutul şedinţei de Guvern, că anul 2022 „nu a fost deloc uşor”, arătând că pe masa Guvernului şi a coaliţiei de guvernare au fost o serie de decizii „care au contribuit la asigurarea soluţiilor pentru a putea face faţă tuturor provocărilor din anul 2022”.

„Contextul în care ne-am desfăşurat activitatea guvernamentală îl ştim cu toţii. A fost o continuare a situaţiei de criză generată de pandemia de COVID-19, a urmat criza energetică, a urmat criza de securitate, războiul din Ucraina din proximitatea graniţei şi, desigur, impactul pe care l-au avut criza economică şi inflaţia. Doresc să subliniez că, în acest ansamblu, s-a putut desprinde pentru toată lumea beneficiul de care ţara noastră s-a bucurat ca membră a Uniunii Europene şi a Alianţei Nord Atlantice, de relaţiile bilaterale pe care le avem cu partenerii noştri strategici şi, în felul acesta, să putem să avem decizii care ne-au asigurat stabilitatea socială, stabilitatea economică. Putem să vorbim despre creştere economică şi, desigur, putem să discutăm de măsurile de întărire a securităţii şi siguranţei cetăţenilor români”, a spus liderul PNL.

El a mulţumit coaliţiei de guvernare şi celor care şi-au adus contribuţia la activitatea guvernamentală.

„În plan intern, aş dori să subliniez şi să mulţumesc coaliţiei de guvernare. S-a putut şi se poate constata că atunci când avem o coaliţie stabilă constituită din partidele care şi-au asumat responsabilitatea guvernării – Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi UDMR – practic prin această stabilitate am putut să inspirăm încrederea tuturor partenerilor sociali şi, de asemenea, să inspirăm încredere partenerilor noştri externi care au văzut în România o oportunitate de investiţii, o oportunitate care s-a concretizat în cea mai mare sumă a investiţiilor străine directe”, a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că, din estimările Băncii Naţionale, anul 2022 va fi încheiat cu o valoare de aproximativ 11 miliarde euro din investiţii străine.

„Sigur, a fost anul în care am operaţionalizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Şi ştim cu toţii toate aceste faze prin care am trecut, fazele trimestriale, unde a trebuit să îndeplinim jaloanele şi ţintele în conformitate cu cerinţele şi cu reformele pe care ni le-am asumat”, a adăugat Ciucă.

Premierul a spus că în anul 2023 va continua sprijinirea economiei şi vor fi luate măsuri astfel încât să nu se producă dezechilibre în ansamblul economic.

Ciucă s-a referit la toate măsurile luate de Guvern prin Programul Sprijin pentru România, menţionând că au fost măsuri pentru protejarea persoanelor defavorizate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut