Ciucă: Anul Avram Iancu este momentul pentru un nou plan de dezvoltare accelerată a României

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, la Ţebea, că Anul Avram Iancu, ce va fi marcat în 2024 cu prilejul a 200 de ani de la naşterea Eroului Naţional, poate reprezenta şi startul pentru „un nou proiect de ţară”, sub forma unui plan de dezvoltare accelerată a României.

„Instituirea Anului Avram Iancu nu este doar un demers de recunoaştere a unei personalităţi istorice. Eu văd acest lucru ca pe o mare ocazie de a discuta şi decide locul României în Europa şi în lume. Cred cu fermitate că România nu are voie să piardă şansa istorică pe care o are acum. Avem nevoie de un nou proiect de ţară, sub forma unui plan de dezvoltare accelerată. Mi-aş dori să folosim Anul Avram Iancu pentru a duce mai departe dorinţa sa, pe care ne-a lăsat-o prin testament (…), de a-şi vedea naţiunea mai fericită”, a afirmat Nicolae Ciucă.

El a arătat că trebuie îmbinate forţa şi dârzenia lui Avram Iancu cu energia şi puterea de creaţie a generaţiei tinere de acum, pentru ca România să se aşeze „în primul rând al ţărilor civilizate”.

„România de astăzi trece prin încercări multiple şi complexe. Avem un război la graniţele României, dar avem şi forţa şi aliaţii potriviţi, de această dată. Avem de luat decizii importante pentru a creşte economia României şi pentru a face marele salt către dezvoltarea accelerată. România este astăzi poarta estică cea mai importantă către Europa. Suntem deja un pol vital pentru securitatea şi stabilitatea europeană, dar trebuie să facem un salt înainte şi să ne transformăm într-un pol de dezvoltare pentru întreaga regiune”, a mai arătat preşedintele Senatului.

Câteva mii de oameni au luat parte duminică la Serbările Naţionale de la Ţebea, dedicate memoriei Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 151 de ani, la manifestările care au avut loc la mormântului Eroului Naţional fiind prezenţi lideri ai unor partide politice, parlamentari, autorităţi judeţene şi locale, alţi invitaţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut