Ciucă: Am convenit să avem o propunere unică de premier

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a informat, la finalul unei noi runde de negocieri pentru formarea Guvernului, că PNL, PSD și UDMR au convenit duminică asupra unei propuneri unice de premier.

„Am finalizat toate activitățile care vizau formarea Guvernului. Suntem în măsură să mergem luni cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier. Am lucrat cele două variante, atât cu o formulă premier PSD, cât și una PNL. Urmează până mâine dimineață să stabilim și să avem o formulă unică”, a precizat Ciucă, propus de liberali pentru mandatul de prim-ministru.

El a menționat că ministerele Transporturilor și Finanțelor, precum și secretarul general al Guvernului revin, în principiu, partidului care nu va da premierului. „Mâine vom prezenta în fiecare partid, în forurile partidelor, cele două formule și urmează să se decidă formula unică”, a explicat Nicolae Ciucă, citat de AGERPRES.

Întrebat dacă sunt nemulțumiri în partid pentru că PNL nu a obținut mai multe ministere cu bani, Ciucă a menționat: „Suntem într-o echipă de negociere, am negociat cu celelalte partide, s-a ținut cont de tot ceea ce reprezintă ponderea parlamentară a fiecărui partid în parte și în felul acesta s-au purtat negocierile. (…) Așa cum arată, varianta cu premier PNL, am obținut mai mult decât data trecută. (…) Este nevoie de foarte multă răbdare, pentru că nu am convenit încă formula unică de premier. Nu ne găsim într-o situație pe care să o rezolvăm dintr-o dată, pocnind din degete, este necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalți și să furnizăm cetățenilor români siguranța de care este nevoie în situația în care ne găsim acum”.

Potrivit acestuia, luni, în forurile de conducere, liberalii vor face în așa fel încât „la prima variantă” să fie premier al PNL.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut