Ciucă: 500 de milioane de lei, la dispoziţia fermierilor

Fermierii vor avea la dispoziţie 500 de milioane de lei în cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură, a anunţat, joi, în şedinţa de guvern, liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă.

„În ceea ce priveşte continuarea programului de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosită de către fermieri, la nivelul Guvernului am luat decizia să punem la dispoziţie 500 de milioane de lei pentru derularea schemei de ajutor de stat, astfel încât fermierii să poată să achiziţioneze motorina la preţuri mai mici şi să poată, de asemenea, să efectueze lucrările necesare, pentru că am analizat foarte bine şi avem potenţial agricol care trebuie să fie sprijinit”, a explicat Nicolae Ciucă.

El a reamintit că producătorii agricoli au primit sprijin din partea Executivului şi prin facilităţile acordate în baza programelor Agro IMM Invest şi Rural Invest şi, în continuare, se caută soluţii pentru a creşte randamentul şi productivitatea în agricultură.

„Am discutat cu domnul ministru al Agriculturii, cu domnul ministru de Finanţe, am discutat la nivelul coaliţiei şi vom continua să sprijinim fermierii români pentru a găsi soluţii astfel încât să reuşim să creştem randamentul şi productivitatea în agricultură. Totodată, îmi pare rău că domnul ministru Daea nu este prezent, astăzi, la şedinţa de guvern, dar sunt convins că îi veţi transmite şi o să avem şi o discuţie în acest sens, prin care doresc ca la nivelul Guvernului să ne asumăm o perioadă de timp, o perioadă scurtă de timp, prin care deficitul de balanţă comercială la produsele agricole şi alimente să ajungă la zero. (…) Ca atare, vă rog, domnule secretar de stat, să îi transmiteţi domnului ministru şi să avem o discuţie în acest sens, după ce domnia sa va fi disponibil”, a spus Ciucă.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut