Cîțu: Putem să vorbim și de festivaluri, de concerte, doar cu o campanie de vaccinare anti-COVID de succes

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că se poate discuta despre organizarea de festivaluri și concerte în acest an, de a reveni la o viață normală, doar cu o campanie de vaccinare anti-COVID de succes, precizând că a avut o discuție pe acest subiect, alături de primarul Emil Boc, cu organizatorii de mari evenimente.

„Astăzi am avut o întâlnire împreună cu domnul primar Boc și cu organizatorii de mari evenimente. A fost o întâlnire foarte bună din mai multe puncte de vedere, o discuție informală și avem susținerea domniilor lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înțeles. Putem să vorbim și de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viață normală doar cu o campanie de vaccinare de succes. Este condiția necesară pentru a putea să redeschidem economia. Din partea noastră voi face tot ce este posibil să acomodăm, să vedem cum putem să redeschidem economia. Domniile lor sunt parte din Comitetul interministerial, prin intermediul Ministerului Culturii sau alte ministere. Soluțiile le vom discuta în perioada următoare, dar concluzia generală a fost: cu toții vom participa public la susținerea campaniei de vaccinare, este singura soluție pe care o avem în acest moment”, a afirmat Cîțu, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, scrie AGERPRES.

Șeful Executivului a declarat că și-ar dori un concert experiment după regulile pandemiei de COVID-19 la București, după ce primarul Emil Boc a fost întrebat despre perspectivele organizării la Cluj-Napoca a unui astfel de eveniment. „Acum eu vreau să îl văd la București, altfel trebuie să vin să îl văd la…”, a spus Florin Cîțu.

Emil Boc i-a transmis premierului că îl așteaptă la Cluj, în condițiile în care a aflat că acesta a fost prezent în 2015 la prima ediție a Festivalului UNTOLD. „Tocmai am aflat astăzi că domnul prim-ministru a fost la prima ediție a UNTOLD la Cluj, în 2015, incognito. Așa că vă așteptăm să continuați prezența la Cluj, să reveniți”, a spus primarul Boc.

„Nu eram în politică atunci, să știți. Nu eram incognito, nu eram în politică, mergeam unde voiam”, a replicat Cîțu. „Eu vreau să se deschidă festivaluri, concerte peste tot în România, nu doar la Cluj sau la București. Asta a fost discuția astăzi și, de aceea, am dat acea țintă pentru 1 iunie, pentru redeschiderea întregii economii. De aceea, nu vreau să vorbesc de tot felul de bariere. Vreau să se redeschidă economia pentru toți românii, e important. Și de asta m-am asigurat să avem dozele necesare să ne vaccinăm, ca să deschidem pentru toți românii. Mergem să ne vaccinăm și deschidem economia, o să fie totul ca înainte. Asta e, de fapt, ceea ce vrem noi să facem. Acum, da, știu, domnul Boc și concertele, dar este o competiție aici, că și mie îmi plac concertele și vedem unde le deschidem”, a continuat premierul.

Primarul Emil Boc a făcut un apel la tineri să se vaccineze anti-COVID. „Dragi tineri mergeți și vă vaccinați, v-ați deschis pașaportul pentru concerte, evenimente, festivaluri… Asta este prima cheie, până la urmă. Cu cât mai mulți, cu atât mai repede organizăm festivalurile. Acesta a fost mesajul transmis de premier, de susținere totală a domeniului. Dar, cheia este în procesul de vaccinare. Așa încât, dacă toți românii vor înțelege acest lucru, (…) cu atât mai devreme vom avea deschise evenimentele. Altfel, putem să facem concerte test, dar, dacă nu avem persoane vaccinate, nu ne putem organiza oricum. De aceea, vaccinarea, vaccinarea, vaccinarea, după părerea noastră, reprezintă cheia și pașaportul pentru intrare în orice concert”, a transmis Boc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut