Cîțu despre acuzațiile lui Voiculescu: Nu comentez declarațiile unei persoane care acum este în Opoziție

Prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat, vineri, întrebat cum răspunde acuzațiilor lansate de fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu, că nu comentează declarațiile unei persoane care „acum se află în Opoziție”.

„Nu comentez declarațiile unei persoane care acum este în Opoziție, e complicat. Repet, nu comentez nici ce spune domnul Ciolacu în fiecare zi. Ar fi foarte mult timp să acord acestor lucruri. Eu am fost foarte transparent și în ședința de luni de coaliție. De mai multe ori am prezentat situația, au fost făcute evaluări, dar în ședința de luni de coaliție am spus foarte clar, și au fost de acord cei trei președinți de partid, că în ceea ce privește membrii cabinetului – și aș vrea să facem publică această distincție între partea politică și guvernare – este un atribut constituțional al premierului. Cu toții am fost de acord cu acest atribut constituțional al premierului”, a spus Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă, scrie AGERPRES.

El a adăugat că acuzațiile aduse de Vlad Voiculescu „seamănă foarte mult” cu cele formulate în Parlament, de foarte multe ori, de Opoziție. „Vă dați seama cum ar fi să comentez declarațiile celor din Opoziție în fiecare zi. Nu aș avea timp. Avem de trecut țara prin pandemie, lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale vă dați seama că nu comentez, dar aș vrea să-i asigur pe români că guvernarea este solidă. Coaliția funcționează. Ieri a fost un prim pas important. Am avut o ședință de Guvern în care lucrurile au mers foarte bine, nu a fost nicio problemă. Ieri s-a aprobat un memorandum prin care se aduc mai multe doze de vaccin Pfizer în România. 300 de mii dintre ele vin mai repede. Deci, lucrurile merg foarte bine și ăsta este un mesaj important pentru români”, a precizat premierul.

Potrivit acestuia, buna funcționare a Guvernului se reflectă în creșterea economică, în veniturile la buget și în aprecierea instituțiilor internaționale. „Încrederea în acest Guvern o vedem de la investitorii străini. Ne împrumutăm la dobânzi mai mici decât o fac alții, ne împrumutăm foarte bine și estimările instituțiilor internaționale arată că economia va crește mult mai rapid decât ne așteptam noi, deci această încredere în Guvern există și este foarte mare”, a susținut prim-ministrul.

Florin Cîțu a completat că susține procesul de reformă și i-a sprijinit pe toți colegii din Guvern care au avut astfel de inițiative. „Anul trecut, am fost ministrul Finanțelor și am făcut un lucru pe care până acum nu l-a mai făcut un alt ministru. Am arătat că se poate face reformă și începi prin propriul minister cu reforma. Am fost ministrul care a redus numărul directorilor generali cu 20 și am redus cheltuielile de personal cu 133 de milioane de lei. Într-un an de pandemie, am reușit să fac reformă acolo, în ministerul meu. Reforma începe cu propriul minister, aproape de tine”, a transmis el

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut