Circa trei sferturi dintre români își vor renova locuințele în acest an

Trei sferturi dintre români (75%) şi-au renovat locuinţele în ultimul an, iar proporţia se va păstra şi pentru următoarele 12 luni.

Majoritatea românilor au desfăşurat proiecte de amenajare sau reparaţii în locuinţele proprii în ultimele 12 luni, cu scopul de a reîmprospăta spaţiile, a schimba stilul de design şi a înlocui sistemele electrice, sanitare sau de iluminat. Amenajările au vizat zone precum bucătăria, dormitorul şi baia, pentru care beneficiarii au alocat un buget mediu de 6.825 de lei.

Datele prezentate de MKOR Consulting şi Registrul Constructorilor relevă că, în medie, românii realizează două lucrări de amenajare pe an, iar 59% apelează la familie şi prieteni pentru ajutor în realizarea acestui tip de renovare. Cei care angajează specialişti (35%) apelează în general la recomandări de la cunoscuţi, documentarea online fiind preferată mai degrabă de tineri.
Echipele de muncitori calificaţi şi specialişti sunt cele mai apreciate de beneficiarii lucrărilor de amenajări, atât pentru calitatea execuţiei, cât şi pentru ritmul de lucru şi costurile totale.
În următorul an, trei din patru români plănuiesc să execute lucrări de renovare în propriile locuinţe, dar scade numărul proiectelor de amenajare faţă de anul 2021, de la două proiecte la 1,4 proiecte în 2022, în medie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut