Cioloş şi-a lansat un birou europarlamentar la Cluj-Napoca

Europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte al USR PLUS, şi-a lansat, vineri, la Cluj-Napoca, în oraşul studenţiei sale, un birou de europarlamentar, al doilea din ţară, după cel din Braşov.

„Deschiderea biroului de la Cluj-Napoca e la a treia tentativă. Găsisem locaţia chiar înainte de pandemie şi, din păcate, din cauza restricţiilor generate de pandemie, n-am reuşit până acum să îi lansăm activitatea. De fiecare dată înainte de lansare au intervenit situaţii care au impus restricţii. Anunţ publicul că am la Cluj-Napoca un birou europarlamentar”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Dacian Cioloş.

El a mai spus că prin biroul europarlamentar doreşte să aibă o legătură directă cu clujenii şi că simte un ataşament anume faţă de oraşul studenţiei sale.

„Obiectivul este de a avea o legătură directă cu clujenii, simt un ataşament anume faţă de oraşul studenţiei mele, este o regiune foarte dinamică, foarte proeuropeană şi doresc să ţin legătura şi cu mediul antreprenorial, cu organizaţiile nonguvernamentale, cu administraţiile locale, să ajut cu deciziile care se iau în Parlamentul European şi cu informări privind finanţările şi politicile”, a mai spus Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş are programată, de la ora 17,00, şi o dezbatere live pe tema digitalizării administraţiei publice, a priorităţilor şi oportunităţilor europene privind tranziţia digitală şi despre cum pot fi folosite aceste lucruri în plan local.

La dezbatere mai sunt anunţaţi primarul municipiului Cluj-Napoca şi europarlamentarul USR-PLUS Dragoş Tudorache.

„Vom vorbi despre digitalizarea administraţiei publice alături de Emil Boc, deoarece primăria are deja câteva iniţiative pe viitor, dar şi despre economia digitală, cum inteligenţa artificială va modela economia României şi a UE. Sunt finanţări consistente la ieşirea din criză, să vedem cum folosim aceşti bani ca să construim o economie care să integreze oportunităţile digitalului, dar vom discuta şi despre restricţiile care pot apărea dacă nu acţionăm corespunzător”, a adăugat Dacian Cioloş.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut