Ciolacu: Eu cred că România are nevoie de această coaliţie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că România are nevoie de actuala coaliţie de guvernare, iar partidele din coaliţie trebuie să comunice şi să funcţioneze, astfel încât „românii să înceapă să aibă încredere din nou în Guvern”.

„Eu cred că România are nevoie de această coaliţie, românii au cu totul alte aşteptări de la noi, nu certuri sau divergenţe şi trebuie să intrăm într-un fel de a comunica şi de a funcţiona, astfel încât românii să înceapă să aibă încredere din nou în Guvernul României. Este foarte uşor să vii sa schimbi un Guvern, este foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor. (…) Mi se pare că nu se iese din logica în care a funcţionat coaliţia cu USR şi cred că ar trebui să îşi calibreze discursul având aşteptări de la o coaliţie să fie o coaliţie normală „, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat cum vede viitorul coaliţiei după ce în ultima vreme au avut loc schimburi de replici între PSD şi PNL.

El a adăugat că în PSD nu există nicio nemulţumire în privinţa coaliţiei de guvernare. „Încercăm mâine o ordonanţă, să vedem draftul propus de Ministerul Energiei şi să se ia cât mai repede măsuri în ceea ce priveşte facturile românilor, totuşi ceva predictibil începând de la 1 aprilie. Eu rămân la aceeaşi părere, că trebuie reglementat preţul la energie”, a menţionat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că că nu are nimic să îi reproşeze ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, în privinţa activităţii sale.

Întrebat dacă are ceva să îi reproşeze lui Rafila, Ciolacu a răspuns: „Categoric, nu, atât timp cât s-au luat măsuri şi în ceea ce priveşte organizarea cu ATI şi cu antiviralele şi cu medicamentele inovative din spitale. Cu adevărat nu ştiu cât de puternic sau neputernic este virusul, nu sunt de specialitate şi nici nu vreau să mă exprim”.

În legătură cu criticile pe care liderul PNL, Florin Cîţu, i le-a adus ministrului Sănătăţii, preşedintele PSD a spus: „Am să-i cer domnului ministru Rafila să îşi ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut