Cinematograful Mărăști va fi reabilitat cu fonduri PNRR

Ministerul Dezvoltării finanțează mai multe investiții la Cluj-Napoca, dar și în alte localități din județul Cluj prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Proiectele au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR.
Astfel, pentru Valul Renovării au fost aprobate patru proiecte la Cluj-Napoca pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice. Este vorba de Cinematograful Mărăști, unde este vizată o investiție de 3,9 milioane de lei, Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr pentru care se vor aloca 19,3 milioane de lei, Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu și Grădinița cu Program Prelungit, Zâna Zorilor – Structura 2, unde se vor aloca 2,2 milioane de lei și Academia Piticilor pentru care s-au prevăzut 5,3 milioane de lei. Cu Primăria Dej s-a semnat un contract de 27,5 milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a clădiri publice corp C1 din cadrul Spitalului Municipal iar cu Primăria Turda s-a semnat un contract de 937 de mii de lei pentru renovarea unei grădinițe.
Pentru Fondul Local, au fost aprobate 10 noi proiecte depuse de 8 autorități locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice (unități medicale, de învățământ, instituții culturale, clădiri administrative).
Astfel, la Baciu contractul de 3,2 milioane de lei vizează creșterea eficienței energetice în clădirea căminului cultural, iar la Cămărași se va finanța cu 1,7 milioane de lei un proiect privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ la Școala Gimnazială. Comuna Ciucea va investi 1,04 milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice a căminului cultural și alți 896 de mii de lei pentru creșterea eficienței energetice a clădirii primăriei. S-au mai semnat contracte pentru finanțare în cadrul Fondului local cu comunele Poieni, Florești, Negreni, Pălatca și Recea Cristur.
C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut