Cinema Arta face un apel la amintiri

În această perioadă, Arta își construiește arhiva digitală și face un apel la memoria colectivă pentru a contribui și îmbogăți povestea cinematografului, pentru a înțelege cât mai bine ceea ce a fost și însemnat Arta pentru clujeni.

Până în 23 octombrie, publicul este invitat să trimită materiale reprezentative și amintiri din orice perioadă legate de Cinematograful Arta pentru arhiva digitală a cinematografului. Ele pot fi sub formă de fotografii, texte sau ilustrații. Materialele trebuie să includă un titlu, an și autor. Textele pot fi trimise în limba română, maghiară sau engleză.

Pentru a trimite materialele există două opțiuni: fie sunt trimise la adresa de e-mail contact@cinema-arta.ro, fie în format fizic cu programare la cinematograf (str, Universității, nr. 3). Programările se fac la tel.: 0724906751. Trei dintre cele mai inspirate materiale trimise vor primi un cadou surpriză și acces gratuit la programul de filme online ”Arta – Acasă timp de 1 lună”.

Evenimentul face parte din proiectul Rethinking Cinema Arta, un proiect Arta în Dialog care își propune promovarea istoriei cinematografiei locale și valorificarea Cinematografului Arta ca patrimoniu cultural material, prin soluții digitale, activare comunitară și evenimente interdisciplinare. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Cinema Arta este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea, iar istoria sa reflectă istoria ultimului seco,l în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și în amintirile oamenilor ale căror istorii personale se leagă de Arta: povești de dragoste, amintiri legate de chiului de la cursuri pentru a merge la cinema sau filme de referință ale cinematografiei văzute aici.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut