Cinci noi aparate de ventilație, în dotarea Institutului Inimii

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj – Napoca a reușit achiziționarea a 5 noi aparate de ventilare mecanică, vitale pentru această perioadă dificilă prin care trec toate instituțiile medicale din țară. Achiziția a fost posibilă în urma unei donații din partea Băncii Transilvania.

„Din donația de 334.000 de lei, oferită, au fost achiziționate direct de către Institut patru aparate de ventilație mecanică staționare. Tot Banca Transilvania a mai donat și un aparat de ventilație noninvazivă Trilogy 100, ce poate fi utilizat pe durata transportului pacienților. Toate aparatele sunt de ultimă generație, având marele avantaj de a deține module adaptate atât pentru copii, cât și pentru adulți” – a anunțat, marți, Institutul Inimii.

În prezent, cele 18 locuri de ATI ale Institutului sunt prevăzute cu aparate de ventilație, standardul fiind de un aparat pentru fiecare loc existent în secție.

Conform conducerii Institutului, în 2019, din cei peste 6.800 de pacienți internați, mai mult de 1.400 au necesitat intubație mecanică. Anul acesta, în condițiile pandemiei COVID-19, numărul celor care necesită intubație mecanică a crescut foarte mult, prin preluarea cazurilor tratate în mod normal de spitale devenite între timp unități COVID-19, dar și prin agravarea patologiilor care se adresează pentru tratament și îngrijire Institutului Inimii.

„Noile achiziții sunt vitale într-o perioadă de suprasolicitare a resurselor pe care le deținem, umane sau logistice. Suntem recunoscători pentru donația primită în această primăvară, un gest care constituie un semn de încredere din partea unei instituții prestigioase, precum Banca Transilvania. Ne concentrăm, acum, pe gestionarea cât mai eficientă a situației cu totul speciale prin care trecem cu toții, personal medical și pacienți, deopotrivă”, declară managerul Institutului Inimii, Florin Crișan.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut