Cîmpeanu: Părinții își vor exprima într-un formular acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că la începutul anului școlar va fi distribuit un formular către părinți prin care aceștia vor putea să își exprime acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor lor în unitățile de învățământ.

„După ce vom finaliza acțiunea de informare… La nivelul fiecărei școli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP și părinți, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinților despre vaccinare, pentru a putea să își exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o școală, pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiță de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în școli și care să își poată planifica și resursa umană și numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate și de asemenea și timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în școală pentru vaccinare”, a afirmat ministrul.

Cîmpeanu a spus că peste 185.000 de angajați din sistemul de educație sunt imunizați, însă se va mai face o centralizare în acest sens al cărui rezultat va fi anunțat în 8 septembrie. Ministrul a anunțat că miercuri va fi semnat ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind condițiile în care va începe școala în format fizic.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut