Cîmpeanu: Nu am reușit să identific interesul elevului în inițiativa cu decalarea vacanțelor în funcție de regiuni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat luni că nu a reușit să identifice interesul elevilor în inițiativa de decalare a vacanțelor în funcție de regiuni.

„Inițiativa de decalare a vacanțelor în funcție de regiuni este o inițiativă în care nu am reușit să identific interesul elevului, ori Ministerul Educației susține orice inițiativă care este în interesul elevilor. În România, sistemul de educație nu este organizat pe cantoane, precum în Elveția, nici în landuri, precum este în Germania, nici pe state, cum este în Statele Unite. În acest context, există o serie de activități – mișcarea personalului didactic, susținerea examenelor care sunt naționale, Bacalaureat și Evaluare Națională, care s-ar organiza, dacă s-ar putea organiza, cu dificultate. Ar însemna să existe un decalaj de cel puțin o lună între elevii care ar susține Bacalaureatul într-o regiune și elevii care ar susține Bacalaureatul într-o altă regiune. Din punct de vedere climatic, acest decalaj este greu de acceptat, deoarece, dacă vă amintiți, am propus extinderea anului școlar cu două săptămâni. În loc să se încheie în 18 iunie, să se încheie în 2 iulie. Nu a fost propunerea acceptată din cauza intrării în perioada cu temperaturi ridicate și atunci am rămas pe extindere cu o singură săptămână, de la 18 iunie până pe 25 iunie. Or, dacă la o săptămână au fost astfel de probleme, îmi imaginez ca cum ar fi la o lună”, a declarat Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

El a mai afirmat că orice inițiativă este „abordată cu maximă responsabilitate, în măsura în care este în interesul elevului și în măsura în care se demonstrează acest lucru”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut