Cîmpeanu: Ministerul Educației susține varianta ca masca să nu fie purtată în timpul orelor de educație fizică

Ministerul Educației susține varianta ca masca de protecție sanitară să nu fie purtată de către elevi în timpul orelor de educație fizică, mergând pe modelul practicat de Luxemburg, a declarat, miercuri, ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

„În această dimineață am cerut o situație cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu solicită. Franța, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spații exterioare. Luxemburg solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul în care se derulează activitățile fizice și mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măștii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activitățile fizice la vestiare”, a explicat ministrul.

Sorin Cîmpeanu spune că analizează adoptarea variantei practicate de Luxemburg, o decizie finală urmând să fie luată în urma discuțiilor care vor avea loc cu ministrul Sănătății.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut