Cîmpeanu: De luni va fi permisă prezența fizică în școli din localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este în pregătire cadrul legislativ în baza căruia începând de luni să fie permisă prezența fizică în școli și grădinițe în localitățile în care rata de infectare este de sub 3 la mie, fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

„Este în curs de pregătire o pregătire o hotărâre CNSU prin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate pentru modificarea Ordinului comun, în sensul în care este permisă prezența fizică în școli și grădinițe în localitățile în care rata de infectare este de sub 3 la mie, reamintesc că ziua de referință este ziua de vineri, ziua de mâine, este permisă, deci, prezența fizică fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului din învățământ”, a declarat Sorin Câmpeanu, citat de AGERPRES.

El a precizat că joi în 1.724 de localități din România rata de infectare este mai mică de 3 la mia de locuitori. „La nivel național rata este astăzi 4,36 la mie, în București, spre exemplu, este 4,76 la mie și sunt 18 județe care în ansamblul lor au o rată de infectare mai mică de 3 la mie. Practic, în mai bine din jumătate din teritoriul țării, luând în calcul cele 1.724 de UAT-uri, rata de infectare este de sub 3 la mie. De luni, în aceste localități copiii din grădinițe și elevii din școli vor putea merge cu prezență fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare a personalului din școli”, a declarat Cîmpeanu.

În context, ministrul a apreciat evoluția importantă a ratei de vaccinare în rândul personalului din învățământ, din dorința de a avea școală cu prezență fizică. „Apreciez, de asemenea, ca fiind important progresul făcut din perspectiva vaccinării elevilor. Avem în acest moment 407.000 elevi vaccinați. Este vorba de 33% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare cu vârsta mai mare de 12 ani. Este vorba despre 117.000 elevi cu vârsta între 12 și 15 ani și de 290.000 peste vârsta de 16 ani”, a declarat Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut