Cîmpeanu: Dacă vineri se depășește incidența de 6 la mie, școlile intră în online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că după „regulile” din prezent, dacă vineri rata de infectare cu noul coronavirus este de peste șase la mie, începând de luni școlile vor susține cursurile online, însă, personal, optează ca unitățile de învățământ să desfășoare activitate didactică cu prezență fizică.

„Colegii mei au centralizat în Ministerul Educației petițiile primite astăzi: 183 de petiții (părinți, profesori) pentru trecerea școlii în online, 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise cu prezență fizică. (…) Sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de șase la mie, sunt foarte speriați. (…) Alții vor să rămână deschise și după șase la mie. (…) În București, spre exemplu, unde astăzi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, sunt foarte aproape de șase la mie – ziua de referință este vineri: dacă vineri se depășește șase la mie, după regulile de astăzi, seara, la momentul la care vorbim, școlile intră în online, cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân însă deschise cu prezență fizică. (…) Până vineri ar trebui să ne decidem într-un fel și va trebui ca deciziile luate să fie sustenabile din perspectivă legală. Adică să fie bazate pe legislație primară. (…) Acum, ne întrebăm cu toții cum am ales această limită de șase la mie. (…) În momentul în care s-a stabilit acel prag de șase la mie, multă lume a fost convinsă că nu ne vom mai apropia vreodată de el”, a spus Cîmpeanu, marți seara, la Digi 24, conform AGERPRES.

El a afirmat că ar face „orice” ca școlile să fie deschise cu prezență fizică. „Dacă până vineri se va consolida un numitor comun bazat pe experiența celor cu competență medicală…, mai puțin contează ce ne dorim noi, cei din Educație, că dacă m-ar întreba pe mine, separat de orice, aș spune: da, vreau să fac orice ca să fie școlile deschise cu prezență fizică. Doar că nu este determinant punctul meu de vedere, pentru că nu am competențe medicale, epidemiologice cu atât mai puțin”, a precizat ministrul Educației.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut