CFR-ul transportă gratuit refugiați

Refugiaţii din Ucraina pot călători gratuit cu CFR Călători, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu, care a precizat că au fost suplimentate garniturile de tren.

„Dinspre Suceava vin cinci garnituri de tren zilnic. Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adăugat vagoane în plus, oamenii circulă gratuit în România (…) şi vor circula în continuare pe tot parcursul acestor evenimente (…) Pe relaţia Suceava – Bucureşti şi retur sunt 10 -12 vagoane pe zi, pe Sighet – Bucureşti avem unul-două vagoane pe zi care se adaugă şi, de asemenea, pe toate celelalte rute, de exemplu Iaşi, Suceava, Timişoara, circa două vagoane pe zi s-au adăugat la garniturile deja existente. Pe Chişinău, în acest moment, noi facem acest transport gratuit cu CFR. (…)”, a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.
Ministrul Transporturilor a mai afirmat că traficul cu mărfuri a crescut în portul Constanţa, în jur de 6.000 – 7.000 de containere în plus pe zi, pentru că transporturile comerciale în porturile ucrainene de la Marea Neagră vin acum spre Constanţa.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut