CFR ratează poziția de lider în SuperLigă, după remiza de la Sfântu Gheorghe

CFR Cluj n-a putut profita de pașii greșiți făcuți de Farul și FCSB, învinse la Cluj, respectiv Arad, obținând doar un rezultat de egalitate în deplasarea cu Sepsi, ratând revenirea în fotoliul de lider al SuperLigii. La Sfântu Gheorghe, gazdele au deschis primele scorul încă din minutul 10, după o greșeală de marcaj a fundașilor clujeni. După primirea golului, echipa din Gruia s-a aruncat în atac, și a întors rezultatul în doar patru minute, prin Yuri și Janga. După o primă repriză foarte bună, în a doua repriză, CFR n-a mai forțat în atac, și a fost pedepsită de Sepsi cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, care a egalat după o nouă eroare a fundașilor clujeni. Cvek putea aduce victoria echipei din Gruia la ultima fază a meciului, dar șutul acestuia a trecut agonizant de aproape de bara porții gazdelor.

Dan Petrescu nu a stat pe banca campioanei României fiind suspendat pentru acest meci, după ce a primit al patrulea cartonaș galben în finalul partidei din etapa precedentă, câștigată în fața celor de la UTA.

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – Bălașa, Ninaj, Tamas, Dumitrescu – Ștefănescu, Păun, Francisco, Matei – Tudorie, Safranko

CFR Cluj: Scuffet – Braun, Kolinger, Yuri, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Krasniqi – Janga, Petrila

Tudorie are prima ocazie a meciului, în min.2, dar șutul său din colțul careului are prea mult efect și mingea ocolește de puțin cadrul porții lui Scuffet. Replica CFR-urului vine în min.4, dar acesta șutează peste poartă dintr-o poziție foarte bună de gol. GOL SEPSI! Tamas se înalță nemarcat în careul mic al clujenilor, după o lovitură liberă, în min.10, și trimite imparabil în plasa porții! 1-0! Petrila are și el o oportunitate bună, în min.15, dar lovitura sa de cap trece pe lângă poartă. Ocazie uriașă de gol a lui Kolinger, în min.28, reluarea acestuia cu capul este respinsă în extremis de Niczuly de pe linia porții! Muhar trimite o torpilă de la 22 de metri, în min.31, dar Niczuly respinge din nou cu un reflex uluitor! GOOOOOOOOL CFR! Yuri răsplătește eforturile clujenilor în atac, în min.32, trimitând mingea în poartă cu o lovitură perfectă de cap. A fost un corner executat din nou impecabil de Deac! 1-1! GOOOOOOOOL CFR! Janga, deschis excelent de Petrila, preia cu adversar în spate, în min.36, și șutează din întoarcere! Bară-gol! 1-2! Final de repriză, una extrem de spectaculoasă.

Nicio schimbare în cele două formații la pauză. Păun șutează periculos, în min.51, dar reluarea sa trece la o jumătate de metru de poarta lui Scuffet. Erico Papa trimite peste poartă din afara careului, în min.59. Krasniqi reia și el din voleu peste poarta gazdelor, în min.68, după o centrare bună trimisă de Braun. Ocazie importantă pentru Sepsi, în min.72: reluare cu capul a lui Ninaj, dar Scuffet reține cu siguranță! GOL SEPSI! Safranko îi ridiculizează pe Yuri și pe Kolinger și șutează necruțător în poartă! 2-2!  Dublă schimbare la CFR, în min.78: ies de pe teren Petrila și Deac, intră Fica și Cvek. Păun a reluat peste poartă din 5 metri după o reluare defectuoasă, în min.82! Ocazie uriașă de gol pentru Sepsi! Foarfecă spectaculoasă reușită de Yuri, în min.85, dar mingea trece la o palmă de poarta lui Niczuly! Încă două modificări la CFR, în min.86, intră Hoban și Yeboah, au ieșit Muhar și Krasniqi. Ocazie uriașă de gol pentru CFR, în min.90+4, după șutul puternic trimis de Cvek, dar balonul a trecut milimetric de bara din stânga porții lui Niczuly! Final de meci tensionat, cu mai multe cartonașe galbene arătate de Sebastian Colțescu după fluierul final.

CFR Cluj are 60 de puncte în clasament, cu unul mai puțin decât Farul, și în ultima etapă a sezonului regular, va juca, în Gruia, cu U Cluj. Meciul se va desfășura luni, 13 martie, de la ora 20.30

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut