CFR obține, în Kosovo, primul punct în grupa G din Conference League, după un joc neconvingător

CFR Cluj a debutat cu un rezultat de egalitate, scor 1-1, în Grupa G din Conference League, în urma partidei disputate joi seara în Kosovo, împotriva echipei FC Ballkani. Campioana României a avut o evoluție modestă, fiind dominată de echipa gazdă în marea majoritate a timpului. Echipa gazdă a reușit să deschidă scorul în min.64, campioana României reușind să egaleze după golul lui Yuri, în primul minut al prelungirilor.

Echipele de start:

Ballkani: Frasheri – Thaci, Dellova, Jashanica, Thaqi – Korenica, Zyba, Emerllahu – Gripshi, Rrahmani, Krasniqi
CFR Cluj: Scuffet – Braun, Yuri, Burcă, Camora – Boateng, Mistrati, Cvek – Deac, Yeboah, Roger

CFR a început partida în terenul advers, și, în min.9, Deac a șutat dintr-o bucată din afara careului, dar portarul advers a scos mingea din vinclu, respingând în bara laterală! O nouă ocazie mare ratată de CFR, în min.22, prin Roger, care a reluat din unghi puțin peste vinclul porții gazdelor. Cvek, min.25, șutează de la distanță, dar pe centrul porții, iar portarul reține. Prima ocazie a gazdelor vine în min.30, când Krasniqi șutează frumos de la distanță, dar Scuffet se întinde și respinge în afara cadrului porții. Pauză la Prishtina. În ultimul sfert de oră al reprizei, jocul a fost unul echilibrat, fără ca vreuna dintre echipe să-și creeze vreo ocazie de gol.

Dan Petrescu face prima modificare la CFR imediat după reluarea jocului: intră Păun, în locul lui Mistrati. CFR se lasă dominată de echipa din Kosovo, posesia, în min.60, este 70-30 în favoarea gazdelor! O nouă modificare la CFR, în min.60: a ieșit Roger, a intrat Malele. Ocazie uriașă ratată de campioana României, în min.62, prin Boateng, care a reluat puternic spre poartă, dar mingea a fost deviată de un apărător al celor de la Ballkani. Este doar corner! Este 1-0 pentru gazde, în min.64, după un contraatac purtat în viteză, încheiat cu un șut puternic sub bară trimis  de către căpitanul Thaqi! Tot Ballkani are o nouă ocazie de gol, în min.70, prin Krasniqi, al cărui șut trece puțin peste transversala porții lui Scuffet. Deac părăsește terenul, și intră Petrila, în min.73. Iese și Boateng, în min.75, în locul său intră Bordeianu. Acesta are o ocazie importantă, în min.78, când șutul său trece de puțin pe lângă bară. Ultima schimbare la CFR, în min.87: iese Cvek, intră Buș. În ciuda schimbărilor ofensive, CFR e incapabilă să pună în pericol poarta gazdelor. GOOOOL CFR! În min.90+1, Scuffet aruncă în careu o minge din propriul teren, aceasta ajunge la Yuri, rămas inspirat în atac, care trimite cu capul în poarta lui Frasheri! 1-1! Final de meci în Kosovo, un prim punct câștigat de CFR în grupa Conference League, însă jocul echipei lui Dan Petrescu n-a fost deloc unul convingător.

Următorul meci al feroviarilor în Conference League se va disputa joia viitoare, în Gruia, împotriva turcilor de la Sivasspor.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut