CFR Cluj, victorie la ultimul meci al lui Dan Petrescu. Campioana a ajuns la nouă victorii la rând fără gol primit

Campioana a încheiat anul cu o victorie, 1-0 cu FC Argeș Pitești, și iernează la o temperatură „fierbinte”, în fruntea clasamentului Ligii 1. Dan Petrescu și-a luat rămas bun de la vestiarul clujenilor, iar astăzi va anunța că preia naționala României. Rămâne de văzut cine îl va înlocui în Gruia, favoriți fiind Adrian Mutu, feblețea patronului Neluțu Varga, și Edi Iordănescu, cel care a câștigat titlul cu CFR în sezonul trecut și care cunoaște foarte bine vestiarul.

 

Dan Petrescu lasă campioana României pe primul loc în clasamentul Ligii 1, la o distanță confortabilă față de ocupanta locului secund și principala contracandidată la titlu, FCSB. În ultimul meci din acest an, CFR Cluj s-a impus în fața celor de la FC Argeș cu 1-0 prin golul marcat de croatul Debeljuh, în minutul 72. Partida s-a jucat duminică, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” și a contat pentru etapa 21 a sezonului regulat din Liga 1. Cu Dan Petrescu la timonă, CFR a obținut în aceste 21 de etape 57 de puncte din 63 posibile. Mai mult decât atât, clujenii și-au trecut în cont o serie de 9 victorii la rând fără gol primit, un record foarte greu de egalat în orice campionat din lume. De la întâlnirea cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, care a avut loc la Cluj-Napoca, atât Federația Română de Fotbal, cât și Dan Petrescu au fost secretoși în privința viitorului selecționer al primei reprezentative, după plecarea lui Mirel Rădoi. Zilele trecute, Burleanu a transpirat un indicidiu în privința viitorului selecționer, după ce a afirmat că singurul antrenor aflat în discuții cu FRF este Dan Petrescu. De asemenea, oameni importanți din fotbalul autohton au dat asigurări că negocierile au fost deja încheiat, iar tehnicianul campioanei CFR Cluj va fi anunțat oficial după ultima etapă din 2021. Dan Petrescu nu a ascuns niciodată că printre obiectivele sale se află preluarea naționalei României, alături de care a făcut istorie ca jucător, la turneul final al Campionatului Mondial din SUA 1994. Campion al României de trei ori cu CFR Cluj, Dan Petrescu va primi cu siguranță un tricou și medalia la finalul sezonului, dacă gruparea din Gruia se va încununa, din nou, regina Ligii 1, ceea ce, după cum se vede, este foarte probabil. Acum, întrebarea este cine îl va înlocui pe Dan Petrescu? Două sunt numele vehiculate: Adrian Mutu și Edi Iordănescu, însă primul se află în pole-position. Mutu și-ar fi dorit și el banca naționalei. Nu a ajuns la un acord cu ungurii de la Kiszvarda, ceea ce întăresc zvonurile privind venirea la CFR. Un alt indiciu care îl dau ca sigur în Gruia este faptul că patronul CFR-ului, Neluțu Varga, și-l dorește pe Mutu ca antrenor al vișiniilor. Edi Iordănescu a pus umărul la titlul CFR-ului în sezonul trecut și tocmai s-a despărțit de FCSB. Este liber și…disponibil. Prin urmare, poate fi o soluție pentru banca tehnică a feroviarilor.

 

 

 

Balaj: „FRF îl poate lua pe Dan Petrescu numai dacă achită clauza de reziliere”

 

Preşedintele clubului CFR Cluj, Cristian Balaj, a declarat, duminică, că rămâne consecvent în ceea ce îl priveşte pe antrenorul Dan Petrescu, ofertat de Federaţia Română de Fotbal pentru preluarea postului de selecţioner al României, precizând că în cazul în care va fi achitată clauza de reziliere a contractului tehnicianului, nu se va putea opune plecării acestuia. „S-a discutat situaţia în cadrul clubului şi Dan Petrescu este dorit în continuare la CFR, pentru că ne dorim să dezvoltăm proiectul început împreună. De vreme ce există o clauză de reziliere, noi nu ne putem opune ca ea să fie achitată. În rest, din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat nimic, rămân consecvent legat de acest subiect”, a declarat Balaj.
Preşedintele Federaţiei Română de Fotbal a anunţat marțea trecută că nu va achita clauza de reziliere a contractului dintre Dan Petrescu şi clubul CFR Cluj pentru ca antrenorul să poată prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, el explicând că FRF nu o va face niciodată, indiferent de numele antrenorului. El a precizat că Dan Petrescu ar urma să anunţe luni dacă acceptă oferta primită din partea federaţiei.

Cristian FOCȘANU

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut