CFR Cluj-Sivasspor, joi, în Conference League. Dan Petrescu: ”Toate echipele care au venit la Cluj au avut viață grea”

CFR Cluj joacă joi, pe stadionul din Gruia, al doilea meci din cadrul grupei G a Conference League, împotriva echipei turce Sivasspor. Dan Petrescu, antrenorul campioanei României, și fundașul Andrei Burcă au declarat miercuri, la conferința de presă de dinaintea partidei, că Sivasspor are jucători extrem valoroși, căliți în campionate puternice ale Europei, dar că CFR poate câștiga partida de joi dacă vor juca cu un adevărat spirit de echipă.

Dan Petrescu: ” Este un meci în care nu cred că este vreo favorită”

”Am apucat să văd integral cinci meciuri ale echipei turce, în toate au jucat foarte bine, dar n-au avut norocul să le intre mingea în poartă. Știu lotul lor de jucători, știu ce valoare au aceștia, una mult peste media campionatului românesc, și sunt conștient că va fi un meci foarte greu, indiferent dacă au câștigat sau nu vreun meci până acum.

Rămâne de văzut pe cine va avantaja sau dezavantaja starea terenului de joc, o să vedem la final.

Au jucători de echipe naționale. Au salarii de la 800 de mii la un milion de euro, au un buget foarte mare, dar importantă e echipa. Dacă noi ca echipă vom fi bine…, toate echipele care au venit la Cluj au avut viață grea. Ei, individual, au valori mult peste ce avem noi la CFR Cluj. Și noi, trebuie să facem un joc de echipă foarte bun, cum am făcut mereu în Europa. Nu cred că CFR nu s-a făcut vreodată de râs în Europa la meciurile de acasă, și sper ca nici acum să n-o facă.

Este un meci în care nu cred că este vreo favorită, ambele echipe au șansele lor, 50-50, zic eu. Va fi un meci strâns, așa cum au fost toate meciurile din grupă de până acum”, a declarat antrenorul Dan Petrescu.

Andrei Burcă: ”Merităm mai mult respect”

”Au jucători foarte buni, cu experiență în campionate puternice. Vom aborda jocul cu Sivasspor la fel cum le-am abordat și pe celelalte, pentru că jucăm în Europa, trebuie să fim precauți și conștienți de valoarea adversarului, și în grupele Conference Leauge avem adversari puternici, Trebuie să ne facem jocul nostru, n-am pierdut până acum în Europa și trebuie s-o ținem pe aceeași linie. Consider că vom avea mult de muncă și, din punctul meu de vedere, cred că merităm mai mult respect ca echipă pentru că toată lumea blamează jocul nostru, dar în meciul cu Ballkani ei au avut doar unul sau două șuturi pe poartă, dar noi am controlat meciul și am avut ocaziile cele mai mari. Probabil și acum vom aborda aceeași tactică, dar, repet, merităm mai mult respect, pentru că și în campionat am dovedit că, deși nu suntem pe primul loc, suntem pe drumul cel bun și, în plus, avem și meciuri mai puțin disputate, dar stilul nostru de joc ne dă încredere și vom ajunge în scurt timp acolo unde ne dorim”, a declarat și Andrei Burcă.

Confruntarea dintre CFR Cluj  și Sivasspor va fi arbitrată de o brigadă olandeză, la centru cu Allard Lindhout, în vârstă de 35 de ani. Acesta a fost arbitru de rezervă la partida CFR Cluj – Young Boys Berna, încheiată 1-1, pe 3 august 2021, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal. Mario Diks şi Erwin Zeinstra vor fi arbitri asistenţi, iar al patrulea oficial a fost desemnat Joey Kooij.

Primele meciuri din grupa G s-au încheiat la egalitate, astfel că toate formațiile au un singur punct în clasament.

Întâlnirea de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” se va disputa cu începere de la ora 19:45.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut