CFR Cluj se întărește. Bogdan Țîru adus în Gruia pentru 250.000 de euro. Contract nou pentru Debeljuh

Deși nu a fost încă prezentat oficial, conducătorii CFR-ului spun că au reușit aducerea în Gruia a lui Bogdan Țîru, fost campion cu Farul Constanța, transferat definitiv de la echipa poloneză Jagiellonia.

„L-am luat pe Țîru. A venit. E un fundaș central foarte bun pe care ni l-am dorit foarte mult. E un jucător de echipă națională și sunt sigur că o să se integreze foarte repede la noi”, a declarat Neluțu Varga, principalul finanțator al campioanei României.

Potrivit aceleiași surse, CFR Cluj a plătit grupării poloneze 250.000 de euro în schimbul fundașului de 28 de ani, cu două selecții în naționala României. În Polonia, Țîru a bifat 80 de meciuri, reușind 3 goluri și o pasă decisivă. În actuala stagiune, are 17 apariții.

Bogdan Țîru s-a născut chiar la Constanța și a jucat la academia lui Gheorghe Hagi încă de la înființarea sa, în 2009. Jucătorul a îmbrăcat tricoul naționalei României la toate categoriile de vârstă, și a jucat în peste 160 de meciuri în Liga I. La viitorul Constanța, acesta fost căpitan în peste 50 de meciuri, și a câștigat campionatul, Cupa şi Supercupa României.

Nu este primul transfer reușit de gruparea din Gruia în această iarnă, la Cluj sosind, din Cipru, și atacantul croat Anton Maglica (31 de ani).

Debeljuh dorit încă trei ani la CFR

Gabriel Debeljuh, golgheterul echipei din Gruia în ultimele sezoane, ar putea continua la CFR Cluj încă trei sezoane. Atacantul, în vârstă de 26 de ani, n-a mai jucat din luna august, când a suferit un accident teribil la ligamente, și a ajuns în ultimele șase luni de contract cu formația lui Dan Petrescu.

Cristian Balaj, președintele campioanei României, a declarat că atacantul este în continuare în vederile clubului, și, mai mult, a afirmat că acestuia  s-a propus un nou contract valabil până în 2026.

„Miercuri ne-am întâlnit cu el. A venit la Cluj și a fost evaluat de medic. I-am permis să facă recuperarea acasă, chiar dacă i-am oferit posibilitatea să se recupereze la club. A vrut să facă recuperarea în Croația. Spune că lucrează cu un preparator foarte bun. Din ce am discutat cu el, analizele arată foarte bine.

Am discutat verbal cu el despre o posibilă prelungire. I-am propus un contract pe 3 ani. I-am explicat anumite condiții și urmează să-i trimitem și propunerea în scris. Condițiile ar fi mai bune față de ce a avut. Oferta respectă anumite criterii de la club. Dar e un contract mai bun. El poate să nu accepte, sigur. Dacă el consideră că merită mai mult, poate să nu accepte. Dar noi îi vom face o ofertă mai bună decât ce are”, a declarat șeful grupării din Gruia.

Balaj a venit și cu precizări noi în ce privește transferul eșuat al lui Yeboah la Slavia Praga: „Mai există şi alte cluburi interesate de Yeboah. Din punctul ăsta de vedere, noi nu suntem impacientaţi. Poate pleca pe o sumă mai mare decât cea pe care o plătea Slavia. Rămâneam cu anumite procente, Slavia vinde mai bine decât noi. N-am vrut să oprim progresul, şansa unui copil.”

”E posibil să mai vină jucători, dar mai puțini decât în vară. S-ar putea să și plece. Există interes pentru anumiți jucători, chiar și din Liga 1”, a mai spus președintele CFR Cluj.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut