CFR Cluj s-a distrat cu Dinamo, și așteaptă confruntările din playoff

CFR Cluj a câștigat la scor, 4-1, ultima confruntare din sezonul regulat, cu cei de la Dinamo București, și intră în playoff cu 38 de puncte, și ca mare favorită la câștigarea celui de-al cincilea titlu consecutiv de campioană a României.

Partida din Gruia a început surprinzător, cu dinamoviștii reușind să deschidă scorul la primul atac la poarta feroviară. Morar a tras spre poartă, iar fundașul Aloe a marcat nestingherit pentru un neverosimil 0-1.

Clujenii nu-și revin după golul încasat și au prima ocazie abia în min.24, dar Burcă trimite în peluză din lovitură liberă. Peste alte două minute, același Burcă apare la finalizare, dar ratează din nou șutul spre poarta lui Eșanu. CFR pare anesteziată de scorul de pe tabelă, iar jucătorilor lui Dan Petrescu nu le iese nimic. Golul izbăvitor vine însă în min.39, când Deac a trimis sub bara transversală, după un assist perfect a lui Camora care a pasat peste toată apărarea visătoare a dinamoviștilor. În al doilea minut al prelungirilor, Steliano Filip își lasă echipa în 10 oameni, după al doilea cartonaș galben încasat în doar șase minute, iar dezastrul pentru Dinamo era deja anunțat.

Dan Petrescu aruncă artileria grea în teren încă din debutul reprizei secunde. Îi scoate pe Dugandzic și Susici, și-i aruncă în luptă pe Omrani și Debeljuh. Prima ocazie a reprizei îi aparține însă lui Petrila, în min.47, dar șutul său din mijlocul careului a fost slab și a fost reținut de Eșanu. Bordeianu, min.51, șutează la poartă, balonul este deviat de Omrani la Debeljuh, care a înscris cu calm din mijlocul careului, 2-1 pentru CFR.

Asaltul spre poarta ”câinilor” continuă, și, în.min54, Petrila reia spectaculos fără preluare pe poartă, dar Eșanu respinge spectaculos în corner. Omrani, min.57, șutează în forță din 16 m, dar bravul portar al oaspeților evită golul și de această dată.

Golul plutește, practic, în aer, și acesta vine în min.58, după poate cel mai frumos gol al CFR-ului din acest sezon: Omrani îi paseasă cu călcâiul lui Debeljuh, care înscrie fără probleme singur cu portarul, și duce scorul la 3-1.

Dinamo mai are puterea să atace în min.69, dar mingea este trimisă peste poartă. În min.76, campioana României face 4-1: centrare perfectă a lui Manea, iar Debeljuh realizează hattrick-ul, cu o lovitură de cap puternică din mijlocul careului. Omrani, cu cinci minute înainte final, încearcă și el să-și treacă numele pe lista marcatorilor, trimite dintr-o bucată spre poartă, dar Eșanu îi refuză golul atacantului francez.

CFR încheie astfel un sezon regulat de vis, cu o linie de clasament incredibilă: 76 de puncte, 24 de victorii, 4 rezultate de egalitate, doar două înfrângeri, și un golaveraj de 48-16.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut