CFR Cluj n-a produs nicio emoție celor de la Lazio, deși a jucat un meci întreg cu un jucător în plus

CFR Cluj a pierdut, scor 0-1, prima manșă a play-off-ului UEFA Conference League disputată împotriva celor de la Lazio, pe Stadio Olimpico din Roma. Deși pornită din start cu șansa a doua în această fază a competiției, campioana României a avut ocazia unui rezultat mult mai bun, ținând cont că echipa din Roma a evoluat cu un jucător mai puțin încă din minutul 15 al partidei, după eliminarea lui Patric, la un fault din postură de ultim apărător comis asupra lui Krasniqi. Lazialii, care au jucat cu majoritatea titularilor, n-au acuzat deloc eliminarea și au reușit chiar să înscrie la ultima fază a primei reprize prin Ciro Immobile, cel mai bun marcator din istoria echipei romane, scăpat de sub marcajul fundașilor echipei din Cluj. Dan Petrescu a încercat să dinamizeze jocul echipei sale imediat după pauză, când i-a înlocuit pe Boateng și Deac, cu Petrila și Cvek, dar CFR n-a reușit nicio ocazie cu adevărat periculoasă la poarta gazdelor. Nici gazdele n-au mai insistat prea mult în repriza secundă, iar meciul s-a încheiat cu scorul înregistrat la pauză.

Echipele de start:

Lazio: Maximiano – Lazzari, Casale, Patric, Hysaj – Milinkovic-Savic, Marcos Antonio, Vecino – Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Camora – C. Deac, Boateng, Muhar, Krasniqi – Yeboah, Bîrligea

Prima ocazie a meciului aparține lui Vecino, de la Lazio, în min.4, care a tras peste poartă de lângă Boateng, din mijlocul careului. Replica CFR-ului a venit la faza imediat următoare, când Krasniqi a șutat la un metru pe lângă poartă din marginea careului. Ocazie uriașă de gol pentru Milinkovic-Savic, în min.9: preluare de lângă Muhar la 8 metri de poartă, dar șutul său este respins de Scuffet cu un reflex extraordinar! Min.15: cursă formidabilă a lui Krasniqi oprită prin fault de Patric, iar arbitrul îi arată acestuia cartonașul roșu! Faza este revăzută la VAR! Decizia este validată, iar Lazio va evolua cu un jucător mai puțin! Lovitura liberă de la 18 m este executată de același Krasniqi, dar mingea trece mult peste poarta gazdelor. Boateng ratează o bună ocazie în min.20, când șutul său nu prinde cadrul porții lui Maximiano. Zaccagni scapă ușor, cu un cartonaș galben, în min.39, după o intrare cu talpa pe glezna lui Manea. Vede ”galben” și Boateng, după o intrare cu talpa sus la Vecino, în min.41. Min.44, cartonaș galben și pentru Milinkovic-Savic, care îl încearcă cu un nou șut pe Scuffet, în min.45, dar portarul CFR-ului reține cu siguranță. Yuri este și el ”îngălbenit” în al treilea minut al prelungirilor. GOL Lazio! Immobile trimite din vole în poarta lui Scuffet, în min.45+4, după un lob perfect trimis de Felipe Anderson! 1-0! Ghinion pentru CFR! A și fost ultima fază a primei reprize!

Dublă schimbare la CFR în startul reprizei secunde: au intrat Cvek și Petrila, au fost lăsați la cabine Boateng și Deac. Hysaj vede și el ”galben”, în min.49. Manea trimite cu capul pe lângă poartă, în min.50. CFR a început mai hotărâtă partea a doua a meciului. Scuffet reține din nou cu siguranță la șutul lui Milinkovic-Savic, în min.55. Felipe Anderson trimite cu capul, dar mingea este trimisă pe lângă poartă, în min.60. Dan Petrescu mai face două modificări în echipa sa, în min. 61: intră veteranul de 40 de ani Hoban și Malele, au iesit Muhar și Bîrligea. O nouă lovitură liberă periculoasă executată de Felipe Anderson de la 20 de metri, în min.65, dar mingea se oprește în zidul feroviarilor. Burcă se opune excelent la șutul lui Lazzari, în min.68. Malele reia spre poartă în min.72, dar Maximiano nu are nicio problemă în a reține mingea. Hoban primește și el cartonaș galben în min.79. Ultima modificare la CFR, în min.82: Janga, în locul lui Yeboah. Final de meci pe Stadio Olimpico!

Manșa decisivă pentru calificarea în optimile Conference League se va desfășura pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, joia viitoare, cu începere de la ora 19.45.

Sandu Mureșan

Foto: gsp.ro

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut