CFR Cluj joacă în această seară cu Farul. Dan Petrescu a tunat la ultima conferință de presă

Tehnicianul campioanei României își strigă nemulțumirea față de programările făcute de Liga Profesionistă de Fotbal în cazul clujenilor. Dan Petrescu a prefațat duelul cu Farul Constanța, din această seară, dar nu a dat curs întrebărilor legate de următoarea destinație a „Bursucului”, naționala României.

 

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri, în conferinţa de presă de dinaintea partidei cu Farul Constanţa, că este şocat şi supărat deoarece formaţia sa este dezavantajată de programările făcute de LPF în Liga I, el precizând că nu este normal ca aceasta să aibă doar două zile libere între meciuri.
„Farul are 7 victorii în 9 meciuri, sunt conştient că va fi cel mai greu meci posibil. Ei au intensitate foarte bună, au tehnică, fac presing, nu se apără niciodată, pentru că ştim filosofia lui Gică Hagi, el joacă numai pe atac. Să vedem dacă putem face faţă la intensitate, pentru că sincer e foarte greu ca băieţii să mai facă iar un meci foarte bun. Sunt îngrijorat, dar conştient de asta. Pentru că toată lumea e foarte obosită. Programările au fost făcute împotriva echipei noastre, dar mă aşteptam. Eu nu înţeleg de ce FC Argeş joacă miercuri şi cu noi duminică. Noi de ce jucăm joi şi duminică? Ei au o zi în plus. Şi ei nu sunt obosiţi, noi suntem pentru că noi am jucat până acum 36 de meciuri. Acum iar apare că am făcut scandal, dar eu nu fac scandal, eu zic realitatea. Nu suntem trataţi corect. Credeţi că e normal ca CFR să joace joi la 20:30 şi duminică la 16:00? În două zile şi jumătate cum se reface o echipă care are până acum 36 de meciuri? Şi tot cei de la Piteşti au o zi în plus”, a spus Petrescu. „Eu nu aştept nimic de la meciurile astea care au rămas, dacă nu batem pe nimeni, eu nu am nimic să le reproşez jucătorilor şi nici mie. Pentru că suntem luaţi la mişto. Sunt foarte supărat, nu avem timp de nimic, nici să ne pregătim, nici să ne odihnim, nimic. Să ne dea şi nouă o zi în plus cum dau tuturor. Sunt şocat şi foarte supărat. Mi s-a accidentat un jucător la antrenament, e şi normal, program cum ni s-a făcut nouă nu mai există pe planeta asta”, a tunat tehnicianul.

Tehnicianul campioanei laudă echipa lui Gică Hagi

Dan Petrescu este convins că Farul Constanţa se va califica în play-off-ul Ligii I. „Nu cred că presiunea este la Farul. Presiunea mare este ca întotdeauna la CFR Cluj. Farul are şi ea presiune pentru că o pune antrenorul. Sunt convins că la Hagi nu ai cum să n-ai presiune la un meci. În ultimele lor meciuri de acasă au jucat foarte bine, n-au greşit deloc. Dacă joacă toţi, pentru că ei nu au avut probleme cu accidentările, atunci ei au lot de play-off. Eu sunt convins că Farul va fi în play-off. Joacă cel mai bun fotbal de atac din România, asta e clar. Pe noi nu ne prinde acest meci în cea mai bună ipostază, avem multe accidentări, multe probleme, sunt jucători importanţi care lipsesc… aşa că va fi greu. Dar în acelaşi timp trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Voi băga jucătorii care cred eu că sunt cei mai buni la meciul acesta. Vreau să dea totul. Iar la meciul de duminică o să am 7-8 schimbări sigur. Pentru că nu avem cum să jucăm la 2 zile”, a mai spus antrenorul. CFR Cluj întâlneşte în această searp, de la ora 20:30, în deplasare, Farul Constanţa, într-o partidă contând pentru etapa 20 din cadrul sezonului regulat al Ligii 1. Înaintea partidei, CFR Cluj este lideră, cu 51 de puncte, în vreme ce Farul Constanța are 29 de puncte.

 

Cristian FOCȘANU 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut