CFR Cluj își linge rănile, dar privește cu optimism în viitor. Petrescu: ”Sunt convins că putem ajunge în grupele Conference League și putem câștiga și campionatul”

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a ieșit vineri pentru prima dată în public după eliminarea dezamăgitoare din Liga Campionilor, și a declarat că este convins că echipa va trece peste acest moment dificil și că, cu el pe bancă, CFR Cluj va ajunge în grupele Conference League și, mai mult, va câștiga și campionatul intern.

”Au fost ore foarte grele, mai ales pentru mine, din păcate și pentru patronul echipei. Cred că au fost cele mai grele ore de când sunt eu antrenor la CFR. A fost o dezamăgire mult prea mare, sunt conștient că e un moment foarte greu, dar în același timp știu că toate echipele din lume au trecut prin așa ceva, dar au trecut cu bine peste probleme. La unele echipe sunt momente grele de vreo cinci ani, de când nu câștigă nimic. În același timp, m-am gândit că CFR mi-a dat foarte mult ca om, ca antrenor, în ultimii cinci ani, am dat și eu, la rândul meu foarte mult acestui club, de aceea cred în continuare că există soluții să ieșim din acest derapaj, să ieșim mai puternici, să muncim și să aducem rezultatele care aduc satisfacții fanilor și clubului.

N-a fost niciun moment în care să mă gândesc să renunț, în niciun caz. E clar că în acest sezon obiectivul numărul unu a fost să ajung în grupele europene. Până la urmă, și Conference League este o competiție europeană, obiectivul e clar să ajungem în grupe, eu cred că putem s-o facem. Dacă ajungem acolo și avem un parcurs bun în campionat ne putem reveni, pentru că și câștigarea campionatului e un obiectiv. Sunt momente grele în viața unei echipe, eu am trecut prin asta și ca jucător și ca antrenor, dacă suntem uniți, puternici și echilibrați, o să trecem prin ele. Adică nu trebuie să ne facem singuri rău, și în momentul de față asta încercăm. Mă gândesc acum numai la meciul cu Rapid, pentru că sunt conștient că numai o victorie poate să aducă liniștea. Am mare încredere în acest grup de jucători, cred în continuare, sunt convins că vom ajunge acolo unde ne-am dorit, adică în grupele Conference League, și vom câștiga și campionatul.

Pierderea calificării mi-o asum sută la sută, dar să nu uităm și lucrurile bune pe care le-am făcut. În Europa, cu mine antrenor, au fost rezultate excelente, niciodată slabe. Au fost rezultate care au adus foarte mulți bani clubului. Mai apar și eșecuri, nu poți fi mereu învingător. Dacă clubul are încredere în Dan Petrescu știți că, până la urmă rezultatele vor veni. Clubul și fanii trebuie să înțeleagă că rezultatele vor veni sută la sută cât timp voi fi eu aici. Indiferent de ce se va întâmpla mâine (sâmbătă, n.red.) eu nu voi pleca de aici, decât poate atunci când nu mai sunt șanse să ajungem în grupele europene. Eu am făcut acest lot, am mare încredere în jucători și trebuie să mergem înainte, să câștigăm meciul cu Rapid, asta e cel mai important acum”, a declarat Dan Petrescu, vineri, la conferința de presă de dinaintea meciului cu Rapid.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut