CFR Cluj, învinsă de AZ Alkmaar

CFR Cluj a fost învinsă de echipa olandeză AZ Alkmaar cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe AZ Stadion din Alkmaar, într-un meci din Grupa D a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

AZ s-a impus prin golurile marcate Albert Gudmundsson (5) şi Vangelis Pavlidis (86), iar campioana României are din ce în ce mai puţine şanse de a trece de faza grupelor.

Gazdele au deschis rapid scorul, prin islandezul Gudmundsson (5), care s-a desprins din marcajul lui Camora la centrarea lui Karlsson.

AZ a fost aproape să îşi majoreze avantajul în min. 24, când Bălgrădean a respins şutul lui Pavlidis, dar Gudmundsson a reluat alături.

Treptat CFR a jucat tot mai bine şi s-a apropiat de poarta olandeză, dar Bordeianu (30) şi Culio (34) au fost imprecişi. Cea mai bună situaţie avută de clujeni în prima repriză a venit în min. 39, la un contraatac purtat de Camora, a cărui centrare a fost deviată de un fundaş, dar portarul Vindahl-Jensen a respins de lângă bară.

Repriza secundă a început cu AZ la cârmă, japonezul Sugawara (47) ratând desprinderea cu un şut din unghi, blocat de Bălgrădean. Apoi, suedezul Karlsson (53) a căutat colţul lung, dar mingea a ocolit poarta. Pavlidis nu a ajuns la centrarea lui Wijndal în faţa porţii (58).

Prima oportunitate a echipei antrenate de Dan Petrescu a fost şutul lui Camora (59), de la 25 de metri, care s-a dus, însă, pe lângă ţintă.

AZ Alkmaar a mai ratat prin Gudmundsson (78), care a trimis cu capul peste poartă, la centrarea lui Karlsson.

CFR a fost aproape de egalare în min. 85, când Deac a şutat cu efect de la 20 de metri, dar mingea a lovit bara. Un minut mai târziu, gazdele tranşau soarta partidei, grecul Pavlidis marcând simplu la centrarea lui Karlsson (86).

Ultima ocazie a aparţinut tot gazdelor, dar Martins Indi (90+1) a reluat peste poartă cu capul.

CFR fusese învinsă şi la Cluj-Napoca de AZ, cu 1-0.

În celălalt meci al grupei, Randers FC a remizat acasă cu FK Jablonec, 2-2.

În clasament, AZ Alkmaar ocupă primul loc, cu 10 puncte, urmată de FK Jablonec, 5 puncte, Randers FC, 4 puncte, CFR Cluj, 1 punct.

CFR va juca următorul meci pe 25 noiembrie, cu Randers, în deplasare, iar pe 9 decembrie va evolua acasă cu Jablonec.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut