CFR Cluj dă trei jucători naționalei României în preliminariile Euro 2024

Selecţionerul Edward Iordănescu a convocat 26 de jucători pentru meciurile cu Andorra şi Belarus, primele pentru naţionala României în preliminariile EURO 2024. Printre aceștia se numără și trei jucători ai campioanei CFR Cluj, Manea, Burcă și Camora.

România îşi începe parcursul în Grupa I a preliminariilor Campionatului European 2024 găzduit de Germania cu partida din deplasare cu Andorra, programată la 25 martie, de la ora 21:45, pe Estadi Nacional din Andorra. Ulterior, în 28 martie, de la ora 21:45, prima reprezentativă întâlneşte Belarus în al doilea său meci al grupei, care se va disputa pe Arena Naţională din Bucureşti.

Prima reprezentativă a României a fost repartizată în Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

Portari: Florin Niță (Pardubice), Ionuț Radu (Auxerre), Horațiu Moldovan (FC Rapid);

Fundași: Andrei Rațiu (Huesca | Spania), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Radu Drăgușin (Genoa), Andrei Burcă (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Raul Opruț (Hermannstadt);

Mijlocași: Deian Sorescu (FCSB), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba), Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Farul Constanța), Darius Olaru (FCSB), Răzvan Marin (Empoli), Adrian Șut (FCSB), Nicolae Stanciu (Wuhan), Olimpiu Moruțan (Pisa), Alexandru Dobre (Famalicão), Dennis Man (Parma), Octavian Popescu (FCSB);

Atacanți: Florin Tănase (Al Jazira), Denis Alibec (Farul Constanța), George Pușcaș (Genoa).

Se califică primele 2 clasate în fiecare din cele 10 grupe preliminare, urmând ca ultimele 3 locuri să fie decise în martie 2024, în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor.

Edi Iordănescu: ”Nu vor exista jumătăţi de măsură şi nici toleranţă pentru jucători”

Selecţionerul primei reprezentative de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, într-un interviu acordat FRF.tv înaintea startului preliminariilor EURO 2024, că în această campanie nu vor exista jumătăţi de măsură şi nici toleranţă pentru jucători, precizând că această campanie e „totul sau nimic pentru echipa naţională”.

„Începem cu multă energie, cu entuziasm, cu încredere şi cu speranţa că vom reuşi să depăşim această secetă de performanţă şi să ducem din nou echipa naţională la Campionatul European. E posibil ca acum să fi lăsat un nume sau altul, e posibil ca un jucător talentat, cu potenţial de creştere, să fi rămas pe dinafară, dar campania de calificare e lungă şi avem nevoie ca toţi să rămână concentraţi şi atunci când vor fi apelaţi să vină cu putere la echipa naţională. Toţi trebuie să înţeleagă un lucru, a trecut perioada în care ne permiteam să ne alintăm, să ne răsfăţăm, să venim cu jumătăţi de măsură, să ne gândim că merge şi cu puţin efort sau cu puţină muncă. A trecut, acum e perioada în care eu sun adunarea, în care trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Acum nu mai există 99%, există doar 100%. Eu nu mai am timp să mângâi pe nimeni, nu mai pot să mai am răbdare cu nimeni. Cine vine trebuie să dea totul. Nu mai există toleranţă pentru nimeni, există totul sau nimic pentru echipa naţională”, a spus tehnicianul.

„Clasamentul grupei trebuie să arate la final obligatoriu cu România în primele două locuri. Acolo trebuie să fim pentru că ele duc la European. E obiectivul nostru. Sigur, este o Elveţie care pe hârtie e favorită, are atuurile ei, apoi Israel şi Kosovo, după toate analizele făcute, vă garantez că sunt echipe care au foarte multe atuuri pentru a spera la o calificare. Ne vom bate cu fiecare adversar. Fiecare dintre ei ne poate crea probleme, dar şi noi avem capacitatea de a depăşi orice problemă când suntem uniţi şi determinaţi, când dăm totul pe teren”, a mai spus selecţionerul.

Dan Petrescu: ”Andorra poate oricând să facă o surpriză în grupă”

„100% va fi foarte greu. Am ajuns să zicem asta, dar trebuie să o respectăm. Nimeni să nu creadă că va fi un meci ușor! Dacă vom crede asta, nu e bine.

Cei de la națională au norocul că preparatorul nostru e acolo, știe prin ce am trecut noi, temperatura, condițiile, drumul. Adversarul pare slab, dar nu e. Va fi un meci foarte, foarte greu. Andorra poate oricând să facă o surpriză în grupă. Sper să nu fie contra României. Va fi greu să te califici dacă te încurci cu ei.

Va fi greu, dar cred că un jucător de clasă de la noi va face diferența. Mai sunt, n-aș vrea să îi numesc, s-ar interpreta. Toți cei din atac sunt de clasă. Șase puncte acum ar da un moral fantastic. Alta ar fi emulația în jurul naționalei”, a declarat Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, referindu-se la meciul României cu Andorra.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut