CFR Cluj, Campioana Fotbalului Românesc! Al optulea titlu în Gruia, și al cincilea consecutiv cucerit de echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj a profitat la maxim de semi-eșecul FCSB-ului în fața celor de la Voluntari, și a câștigat, duminică seara, meciul cu Craiova, reușind să aducă în Gruia cel de-al optulea titlu de campioană a României din istoria clubului. CFR a intrat la pauză cu 1-0, și-a majorat avantajul la mijlocul reprizei a doua, Craiova a redus din handicap, dar n-a mai putut opri CFR-ul de la cucerirea celui de-al cincilea titlu consecutiv.

În min.2, Debeljuh este faultat la 25 de metri lateral dreapta, execută Deac peste tot grupul de jucători masat la linia de 16m, iar Boateng trimite balonul, cu capul, în colțul lung al porții Craiovei! 1-0! Început perfect de meci pentru CFR! În min.7, Letica respinge greșit, dar șutul lui Baiaram este blocat de Graovac. Koljici, în min.12, trimite cu capul peste poarta clujenilor. În min. 15, o nouă ocazie mare de gol a CFR-ului: pasă înapoi a lui Păun de pe linia de fund a terenului, balonul ajunge la Birligea, dar șutul său nu-l poate învinge pe Pigliacelli. Ivan, de la Craiova, trimite spre poartă din colțul careului, în min.16, dar Letica prinde balonul fără probleme.

Jocul se desfășoară de minute bune doar între cele două careuri, fără ca vreuna dintre echipe să mai aibă vreo ocazie de gol. Craiova e cu posesia, în timp ce CFR aglomerează spațiile din fața propriului careu. Repriza se încheie, însă, cu marea ratare a lui Păun, în min.45, al cărui șut estre deviat în corner de către Găman, dar și cu un cartonaș galben încasat de Dan Petrescu, pentru proteste la adresa arbitrului. Pauză în Gruia, iar CFR este cu o mână pe trofeul de campioană a României.

Repriza a doua începe cu reluarea peste poartă a lui Birligea, min.50. În min.57, Găman bâlbâie o minge lângă Păun pe linia de 16 m, aceasta ajunge la Debeljuh, care-l execută pe Pigliacelli cu un șut imparabil. 2-0! Craiova revine în joc prin golul reușit, în min.61, de Mateiu, după o torpilă trimisă de la 20 de metri de poarta. Letica n-a avut nicio șansă. 2-1! Dublă schimbare la CFR Cluj, în min.62: ies Păun și Birligea, intră Omrani și Petrila. În min.65, Papp are o intervenție de zile mari în fața lui Burcă, care se pregătea să reia cu capul spre poartă. O nouă schimbare la CFR, min.73: este înlocuit Debeljuh, și intră Yuri.

Jocul se desfășoară din nou doar între cele două careuri, însă se joacă agresiv, cu intrări tari ale jucătorilor din ambele tabere. De la margine se arată trei minute suplimentare pentru acest meci, Letica și Burcă trag de timp și încasează cartonașe galbene din partea lui Radu Petrescu, dar merită, până la urmă, pentru că meciul se încheie, iar CFR Cluj câștigă al optulea titlu de campioană a României, al cincilea consecutiv!

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut