CFR Cluj bifează un nou trofeu 

CFR Cluj a câştigat ediţia 2020 a Supercupei României la fotbal, după ce a învins-o pe FCSB cu scorul de 4-1 la loviturile de departajare, joi seara, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti. La finalul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost egal, 0-0.

Campioana a cucerit pentru a patra oară trofeul (după cele din 2009, 2010 şi 2018), la capătul unui joc pe care l-a controlat categoric, dar în care nu a reuşit să concretizeze niciuna din numeroasele ocazii create.

Rondon, Păun, Chipciu şi Camora au transformat pentru ardeleni, în timp ce Radunovic a punctat pentru deţinătoarea Cupei României. Perianu (bară) şi Şut (a apărat Arlauskis) au ratat de la ”roş-albaştri”.

CFR a arătat din start că este determinată să câştige trofeul, iar Gîdea a trimis un şut splendid de la circa 25 de metri (5), însă Vlad a respins. Rondon a tras din unghi în plasa laterală (27), Debeljuh a trimis în transversală după un corner (35), iar Vlad a apărat mingea expediată cu capul de Deac (36), după o degajare greşită a goalkeeper-ului.

Singura reuşită ofensivă a echipei antrenate de Toni Petrea a fost un şut peste poartă al lui Oaidă (43).

Deşi FCSB a luptat cu toate armele pe care le-a avut la dispoziţie, elocventă a fost mutarea antrenorului său la pauză, când a efectuat toate cele cinci schimbări posibile.

Sarabanda ocaziilor la poarta lui Vlad a continuat în repriza secundă, dar titularul naţionalei de tineret a respins de pe linia porţii mingea trimisă cu capul de Ben Youssef (54), Costache l-a luat la ţintă pe Vlad (60), la centrarea lui Deac, apoi nu a ajuns la o altă centrare a decarului ardelean (66).

CFR ar fi trebuit să primească un penalty în min. 68, la o intrare întârziată a lui Radunovic la Deac, care tocmai şutase la poartă de la 15 metri.

Fundaşul tunisian Ben Youssef a şutat pe spate, puţin peste transversală, în min. 76.

FCSB a replicat, surprinzător, cu o minge trimisă de Nedelcu cu capul, dar Arlauskis a respins spectaculos (88).

Ultimele ocazii ale ardelenilor au fost irosite de Ciobotariu (90), al cărui şut din unghi a lovit bara, şi de Păun (90+1), care a tras din unghi, dar mingea s-a dus prin faţa porţii.

FCSB rămâne cu şase trofee în palmares (1994, 1995, 1998, 2001, 2006, 2013), pierzând alte şase dispute pentru Supercupă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut