CFR Cluj a spus adio Europei! Echipa din Gruia, eliminată dramatic în prelungirile partidei cu Adana!

CFR Cluj n-a reușit minunea în Turcia, și a fost eliminată de Adana Demirspor din turul doi preliminar al Conference League. Echipa turcă a câștigat returul dublei manșe cu 2-1, reușind golul victoriei în minutul al treilea al prelungirilor, într-un moment în care juca în inferioritate numerică. Adana a deschis scorul pe finalul primei reprize, prin Akintola, iar feroviarii au egalat în minutul 68, după un penalty transformat de Mogoș. Meciul se îndrepta spre cele două reprize de prelungiri, însă Adana a dat lovitura prin Ndiyae, în min. 90+3, după o minge deviată dintr-o lovitură liberă.

Echipele de start:

Adana Demirspor: Karacic – Svensson, Gravillon, Guler, Rodrigues – Stambouli, Akbaba – Sari, Belhanda, Akintola – Ndiaye

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Kresic, Muhar, Ajeti, Camora – Cvek, Avounou, Krasniqi – Yeboah, Bîrligea

Gazdele au început meciul în atac, dar echipa din Gruia se apără exact. Echipa turcă are prima ocazie de a înscrie în min.11, dar șutul pe colțul lung trimis de Sari ocolește cadrul porții lui Sava. CFR construiește un atac mai consistent în min.13, dar Bîrligea deviază pe lângă poartă dintr-o lovitură de colț executată de Cvek. Ocazie uriașă de gol pentru CFR, în min.18: centrare puternică trimisă de Avounou de pe partea dreaptă, Bîrligea se înalță și trimite puternic cu capul, dar balonul se lovește de bara porții lui Karacic, care a rămas țintuit pe linia porții! La jumătatea reprizei, Adana are o posesie covârșitoare a mingii, 75 la sută, însă turcii n-au reușit să-și creeze vreo ocazie cu adevărat mare de gol. Un nou contraatac al CFR-ului, în min.28, dar Bîrligea, lansat în adâncime de Yeboah, șutează în plasa laterală! Akbaba șutează din afara careului, în min.32, dar mingea trece la distanță mare de poarta echipei din Gruia. GOL Adana! AKINTOLA trimite cu capul în plasă din careul mic de lângă Mogoș, în min.43, după o lovitură de colț executată de Belhanda! 1-0! Pauză la Adana. CFR are nevoie să înscrie pentru a spera măcar la prelungiri.

A început repriza secundă, fără vreo schimbare în echipa lui Andrea Mandorlini. Krasniqi ratează reluarea spre poartă dintr-o poziție bună, în min.51, după o recentrare a lui Yeboah. Gravillon trimite spre poartă de la distanță, min.62, dar Sava rețină cu siguranță. Penalty pentru CFR! Bîrligea este trântit în careu de Gravillon, în min.63, după o nouă pasă bună în adâncime de la Yeboah! Cartonaș roșu pentru Gravillon și Adana va juca în 10 oameni! Totul a plecat de la o degajare lungă a lui Sava! Șansă uriașă pentru CFR! S-au încins tare de tot spiritele pe arena turcă! Se împart cartonașe galbene atât în teren dar și în afara lui. GOOOOOOOOL CFR! MOGOȘ transformă lovitura de la 11 m, cu un șut puternic pe sub Karacic, în min.68! 1-1! Patru schimbări la CFR, în min.76! Ies de pe teren Yeboah, Krasniqi, Bîrligea și Avounou, și au intrat Betancor, Tachtsidis, Manea și Konoplyanka! Sari trimite periculos spre poartă, în min.79, după o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea trece însă peste transversală. Konoplyanka trimite pe lângă poartă din colțul careului de 16 m, în min.86. Cvek șutează și el din marginea careului, dar mingea trece din nou alături. Echipa din Gruia încearcă să înscrie golul calificării pe final de meci. Meciul se va prelungi cu cel puțin 8 minute! Ocazie mare de gol pentru Muhar, în min.90+1! Șutul puternic al acestuia de la 20 de metri a fost reținut cu greutate de Karacic în doi timpi. GOL Adana! NDYAE înscrie pe lângă Sava, în min.90+3,  după o minge deviată de Mogoș, în urma unei lovituri libere! 2-1! Ghinion mare pentru echipa din Gruia! Konoplyanka ratează golul egalizator, în min. 90+6, după o reluare peste poarta adversă dintr-o poziție foarte bună! Final de meci, iar CFR Cluj este eliminată din Europa în acest sezon!

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut